GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Προκαλεί ο πρόεδρος του Λιβάνου: Η Ελλάδα παραβιάζει την ΑΟΖ μας - Ζητήσαμε έρευνα από τον ΟΗΕ

Επίθεση στην Ελλάδα ενώπιον του «νούμερο 3» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ντέιβιντ Χέιλ εξαπέλυσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Λιβάνου,...



Επίθεση στην Ελλάδα ενώπιον του «νούμερο 3» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ντέιβιντ Χέιλ εξαπέλυσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αβν.

Συγκεκριμένα, κατά την υποδοχή του Αμερικανού αξιωματούχου και άμεσου συνεργάτη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα παραβιάζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας του.


«Η είσοδος ελληνικού πλοίου στα χωρικά μας ύδατα και την ΑΟΖ αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου», επισήμανε ο κ. Αβν, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε ότι «ζητήσαμε από τα Ηνωμένα Έθνη να διεξάγουν έρευνα».

Να σημειωθεί, βέβαια, πως την Πέμπτη η εφημερίδα Yeni Safak έκανε λόγο για παραβίαση της ΑΟΖ του Λιβάνου από τη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αβν, παραπονέθηκε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στον ΟΗΕ ότι ελληνικό πλοίο παραβίασε τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου, ζητώντας τη διερεύνηση των συμβάντων. 
Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, ελληνόκτητο πλοίο με την ονομασία «Survey Med Surveyor», ένα τεχνολογικά εξοπλισμένο σκάφος που εργάζεται για λογαριασμό του Ισραήλ, διενέργησε πολύωρες έρευνες στα χωρικά ύδατα της χώρας.
Αφού έφυγε από την περιοχή, επέστρεψε στην ισραηλινή ανοικτή θάλασσα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο έχει προκαλέσει πανικό στην Ελλάδα, την οποία «έσπευσαν να βοηθήσουν το Ισραήλ και η ΗΠΑ».
Εν συνεχεία θίγει το ζήτημα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα κατεχόμενα, αλλά και τη χρησιμοποίηση του αεροδρομίου του Λευκόνοικου ως βάση για τουρκικά F-16.

Πηγή: NNA