GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πρώτη αντίδραση από Ισραήλ για ΑΟΖ Τουρκίας μετά από 7 μέρες σιωπής: «Παρακολουθούμε με ανησυχία τις τουρκικές κινήσεις»

«Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες της και την αντίθ...



«Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες της και την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων.

Το Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία του με την Ελλάδα».

Την παραπάνω δήλωση έκανε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, με αφορμή τις τουρκικές απειλές και την υπογραφή της παράνομης συμφωνίας της Λιβύης και της Τουρκίας για τις ανύπαρκτες μεταξύ τους θαλάσσιες ζώνες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τα πρόσφατα βήματα που έλαβε η Τουρκία στη Μεσόγειο.

Η παραβίαση των συνήθων διεθνών νόμων και του Δικαίου της θάλασσας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Σήμερα είχαμε πτήσεις τουρκικού αεροσκάφους AWACS Boeing E-7T (διακριτικό TURAF29), το οποίο ενίσχυσε στην συνέχεια και δεύτερο τουρκικό AWACS (διακριτικό TURNA57) το οποίο πραγματοποίησε αποστολή περιπολίας νότια της Κύπρου.

.