GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μ. Ζαχάροβα: «Να προσπεράσουμε το γρηγορότερο τις περίεργες σελίδες στις ελληνορωσικές σχέσεις»

Νέα δεδομένα φαίνεται πως έρχονται στις ελληνορωσικές σχέσεις, με το ρωσικό ΥΠΕΞ να ανυπομονεί να ξεπεραστούν οι αρνητικές αναμ...



Νέα δεδομένα φαίνεται πως έρχονται στις ελληνορωσικές σχέσεις, με το ρωσικό ΥΠΕΞ να ανυπομονεί να ξεπεραστούν οι αρνητικές αναμνήσεις στις διημερές σχέσεις, σε ένα μήνυμα αισιοδοξίας που κατά τ’ άλλα υπενθυμίζει πως και στη σημερινή κατάσταση, τα πράγματα δεν είναι ιδανικά.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις αποτελούν ένα περίπλοκο κεφάλαιο της διπλωματίας, με ιδιαίτερες προηπτικές σε εμπορικό/οικονομικό, διπλωματικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο, ωστόσο τα εμπόδιο που υπάρχουν και αυτά που προκύπτουν λόγω των γεωπολιτικών συγκυριών είναι πολλά.

Η Μόσχα φαίνεται έτοιμη να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την θετική εξέλιξη των διμερών σχέσεων, και μάλλον περιμένει να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα στην Ελλάδα που θα καταφέρουν να απογαλακτιστούν από τη Δύση και να κυνηγήσουν νέες ευκαιρίες σε έναν ευρύτερο χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή διπολική «εξουσία» στον κόσμο (ΗΠΑ-Ρωσία) είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από την Αθήνα και να κοιτάξει να διατηρήσει την ισορροπία στις σχέσεις και με τις δύο δυνάμεις, προσφέροντας ό,τι ζητείται, αλλά με τα κατάλληλα ανταλλάγματα.

Την ανάγκη να ξεπεραστούν το γρηγορότερο οι «περίεργες», δηλαδή οι αρνητικές σελίδες στις ελληνορωσικές σχέσεις, επεσήμανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου μπρίφινγκ, κληθείσα να σχολιάσει την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας.

Κληθείσα να σχολιάσει την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας Νίκου Δένδια και Σεργκέι Λαβρόφ και ειδικά την αναφορά του ελληνικού ΥΠΕΞ σε «νέο κεφάλαιο» στις διμερείς σχέσεις, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, επισήμανε την ανάγκη να ξεπεραστούν το γρηγορότερο οι «περίεργες», δηλαδή οι αρνητικές σελίδες στις ελληνορωσικές σχέσεις.

«Εάν ρωτάτε γιατί ‘νέο κεφάλαιο’, έχουμε προφανώς δει και τα προηγούμενα κεφάλαια, υπήρξαν και καλά, υπήρξαν όχι και τόσο, που θα θέλαμε το γρηγορότερο να προσπεράσουμε», επεσήμανε η Μ.Ζαχάροβα απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου Open στη Μόσχα Θανάση Αυγερινού.

«Θα θυμάστε μάλλον, είχαμε ειδικά γι’ αυτό συναντηθεί, υπήρχαν και κάποιες περίεργες σελίδες σ’ αυτά τα κεφάλαια», είπε η κα Ζαχάροβα, αναφερόμενη στην διπλωματική κρίση του 2018 και τονίζοντας τις προοπτικές των διμερών σχέσεων: 
«Ξεκινάμε από το ό,τι έχουμε γυρίσει εκείνες τις σελίδες και αναπτύσσουμε περαιτέρω τις παραδοσιακά φιλικές και αμοιβαία εποικοδομητικές, με αμοιβαίο σεβασμό σχέσεις μας με την Αθήνα».

.