GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τα δώρα πρόσφεραν ο Μητσοτάκης και ο Μακρόν στον πρόεδρο της Κίνας

Η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης, όπως και η Γαλλία και η Τζαμάικα, και ο Κυριάκος Μητσο...



Η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης, όπως και η Γαλλία και η Τζαμάικα, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται εκεί από το περασμένο Σάββατο.

Οι ηγέτες των τριών χωρών μαζί με τις συζύγους τους (Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη, Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, Αντριου και Τζούλιετ Χόλνες) παρακάθισαν στο γεύμα που παρέθεσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και φυσικά έβγαλαν την απαραίτητη οικογενειακή φωτογραφία.

Όπως πληροφορείται το iefimerida, το δώρο του Έλληνα πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Κίνας ήταν ένα αντίγραφο μελανόμορφου κάνθαρου από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Πρόκειται για ένα εμβληματικό αγγείο για σπονδή στα αρχαία συμπόσια και αποτελεί μια συμβολική κίνηση-ωδή του κ. Μητσοτάκη στην αρχαία Ελλάδα.
Εξάλλου, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης China International Import Expo 2019 στη Σαγκάη, «Ελλάδα και Κίνα έχουν μια μακρά διαδρομή ως αρχαίοι πολιτισμοί που έχουν αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην ιστορία της ανθρωπότητας».


Είδος μελανόμορφου κάνθαρου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρόσφερε στον Κινέζο ομόλογό του ένα μπουκάλι σπάνιο και ακριβό γαλλικό κρασί Romanée-Conti, έτους 1978, όπως αποκάλυψε το γαλλικό ραδιόφωνο Europe1.
Tα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Κινέζος πρόεδρος λατρεύει τα γαλλικά κρασιά, ενώ το δώρο του Μακρόν θεωρήθηκε και σαν μια αιχμή στον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος επέβαλε δασμούς στα γαλλικά προϊόντα πριν από μερικές εβδομάδες.


Ένα δείγμα Domaine de Romanee Conti του 1978 -Κρασί της Βουργουνδίας, Γαλλία.


.