GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γεωδυναμικό: 6,1 Ρίχτερ ο Σεισμος ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Γεωδυναμικό: 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 20χλμ νότια των Αντικυθήρων Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήτα...



Γεωδυναμικό: 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 20χλμ νότια των Αντικυθήρων

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,1 Ρίχτερ και σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή 20 χιλιόμετρα νότια των Αντικυθήρων και δυτικά της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 70 χιλιόμετρα.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στα Κύθηρα και το μέγεθός του ήταν 5,8 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 26χλμ νότια από τα Αντικύθηρα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το εστιακό βάθος είναι τα 60χλμ και είναι υποθαλάσσιος.

Τσελέντης: Ο σεισμός είναι 6 Ρίχτερ δυτικά των Κυθήρων

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Αθήνα ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί στα Κύθηρα.

Όπως είπε στο enikos.gr, o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, ο σεισμός ήταν της κλίμακας των 6 βαθμών Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο δυτικά των Κυθήρων.

Παπαδόπουλος στον Realfm 97,8: Νομίζω ότι είναι ο κύριος σεισμός

“Υπάρχει ένα προκαταρκτικό μέγεθος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σεισμός έχει μεγάλο βάθος, είναι περίπου στα 50-60 χιλιόμετρα”, είπε ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα δυτικά της Κρήτης στον θαλάσσιο χώρο και νομίζω ότι είναι ο κύριος σεισμός, διότι οι σεισμοί βάθους δεν έχουν μετασεισμούς”, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

“Είναι μεγάλος σεισμός. Εκείνο το οποίο ξέρουμε είναι ότι οι σεισμοί αυτοί έχουν μεγάλη ακτίνα αισθητότητας και κατά συνέπεια από όλη την Ελλάδα αν πάρουν και πουν ότι κουνήθηκαν δεν θα είναι περίεργο”.