GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καταιγιστική απολογία Κασιδιάρη στην δίκη της Xρυσής Aυγής

Καταιγιστική απολογία Κασιδιάρη στην δίκη της Χρυσής Αυγής Ο Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο για την δίκη ...




Καταιγιστική απολογία Κασιδιάρη στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο για την δίκη της Χρυσής Αυγής, μόνο που τα όσα κατέθεσε δεν είχαν κανέναν «απολογητικό» χαρακτήρα, ιδιαίτερα εις ό,τι αφορά την Εθνικιστική Ιδεολογία του Κινήματος:

«Τα ζητήματα χαιρετισμών και συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δίκη.
Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών.
Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο.
Η Χρυσή Αυγή είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα.
Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου.
Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη».


Με σθένος υποστήριξε την αθωότητα του ιδίου και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις κατηγορίες περί «εγκληματικής οργανώσεως» και επανέλαβε αρκετές φορές προς την Πρόεδρο, ότι το κόμμα λειτουργεί μόνο εντός των πλαισίων της απόλυτης νομιμότητας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής ξεσκέπασε την πολιτική σκευωρία της κυβερνήσεως Σαμαρά και μίλησε για κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του ίδιου και του κόμματος: «Ο σκοπός της δίωξης ήταν ξεκάθαρα πολιτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά και έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση Σαμαρά και τον τότε πρωθυπουργό εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είχαν ως «στόχο να μειωθούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής επειδή έκοβε ψήφους από τη ΝΔ».

«Δεν είναι προσωπική άποψη αλλά τεκμηριώνεται από ντοκουμέντα» είπε ενώ αναφέρθηκε και σε όσα ομολόγησε ο Τάκης Μπαλτάκος στο γραφείο του στη Βουλή: Ότι δηλαδή, οι διώξεις ασκήθηκαν με μοναδικό στόχο να μειωθούν τα ποσοστά τις Χρύσης Αυγής.
Επιπλέον ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ότι πίεζε τους ανακριτές να τους προφυλακίσουν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρθηκε ΣΕ ΟΛΑ τα ζητήματα της δικογραφίας για την «εγκληματική οργάνωση» και αρνήθηκε να «απολογηθεί» για τις Ιδέες του, όπως τονίσαμε στην αρχή.

Σε όλη την διάρκεια της απολογίας του, δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί απόλυτα την Χρυσή Αυγή, δηλώνοντας ευθέως ότι «το κόμμα δεν γίνεται να ευθύνεται για μία επιμέρους εγκληματική πράξη ενός μέλους, οπαδού ή βουλευτή του».

Μετά από έξι χρόνια όπου ένα ολόκληρο κόμμα έχει κατασυκοφαντηθεί βάναυσα από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακούγεται ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ μέσα στην δικαστική αίθουσα για την πολιτική σκευωρία του 2013, όπου είχε ως μοναδικό σκοπό την πολιτική εξόντωση της Χρυσής Αυγής με την "λογική" της συλλογικής ευθύνης που δεν εφαρμόζεται πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο.

Οι Ιδέες όμως ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ και ο Εθνικισμός ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, όσο και αν θα το ήθελαν κάποιοι.

.