GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Διζωνική vs Δημοκρατία» το νέο βιβλίο της Φανούλας Αργυρού

Με τρείς εκδηλώσεις σε Λεμεσό, Λευκωσία και Παραλίμνι παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία το νέο 10ο βιβλίο της δημοσιογράφου/...
Με τρείς εκδηλώσεις σε Λεμεσό, Λευκωσία και Παραλίμνι παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία το νέο 10ο βιβλίο της δημοσιογράφου/ερευνήτριας/συγγραφέως κας Φανούλας Αργυρού με τίτλο «Διζωνική vs Δημοκρατία»  (έκδοση Pastell Editoria Limited Λεμεσός)

Χαιρετισμός Καθηγητή Χρίστου Κληρίδη, Καθηγητή Νομικής

Η Φανούλα Αργυρού αγωνίζεται για την Κύπρο με την πένα της όσο πολύ λίγοι είτε από το βήμα της δημοσιογραφίας ή της συγγραφέως, της ακτιβίστριας ή της ιστορικού.
Πρωτίστως όμως από το βήμα της Ελληνίδας Κυπρίας που αγαπά το τόπο της.
Το νέο της βιβλίο «Διζωνική vs Δημοκρατία» με υπότιτλο «Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2019» αποτελεί εγκόλπιο για κάθε νέο και νέα της Κύπρου αλλά και τους πολιτικούς μας.
Ο τίτλος είναι πετυχημένος γιατί στέλνει το μήνυμα ότι δημοκρατία και Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν είναι βίοι παράλληλοι.
Δεν συμβιβάζονται και δεν μπορεί να συζευχθούν.
Από την δεκαετία του 50 τουλάχιστον γίνεται μία προσπάθεια από τους εφιάλτες της Κύπρου να υποτάξουν αυτή μέσω της Διζωνικής στη τουρκική βουλιμία, η οποία ανέκαθεν θεωρούσε την Κύπρο στο νότιο υπογάστριό της σαν ζωτικό χώρο έστω και αν με τη συνθήκη της Λωζάνης 1923 είχε αποποιηθεί οποιωνδήποτε απαιτήσεων.
Τραγικοί χειρισμοί διευκόλυναν τις τουρκικές επιδιώξεις οι οποίες αποκρυσταλλώθηκαν στις εκθέσεις του τούρκου συνταγματολόγου Νιχάτ Ερίμ 1956, σύμβουλου του Τούρκου πρωθυπουργού Αντάν Μεντερές.
Οι εκθέσεις αυτές απορρίπτουν το μύθο ότι είναι η δική μας πολιτική η οποία οδήγησε στην τουρκανταρσία του Δεκεμβρίου του 1963.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου εξυφαίνεται η συνομωσία Άγγλων και Τούρκων για την επιβολή της Διζωνικής εκτέλεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο με επίσημα έγγραφα όσο και με χάρτες της εποχής.
Λύση η οποία βασίζεται στον φυλετικό διαχωρισμό, δηλαδή Τούρκοι στον βορρά και Έλληνες στο νότο, σε ένα μικρό νησί με την Τουρκία να ελέγχει απόλυτα τους Τούρκους της Κύπρου δεν έχει καμία πιθανότητα να επιβιώσει.
Πρόκειται για μία ρατσιστική λύση η οποία εδράζεται στο εθνικό και περιουσιακό ξεκαθάρισμα με εγγυημένες διαχρονικά πλειοψηφίες στο περιουσιακό και πληθυσμιακό σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου. 
Ουδέποτε θα γίνει δεκτή μία τέτοια λύση με τη σωστή και συνεχή ενημέρωση των Ελλήνων της Κύπρου από εκείνους οι οποίοι έχουν καταλάβει τι σημαίνει η προτεινόμενη και προδιαγραφόμενη αυτή λύση.
Αντί η πολιτική ηγεσία μας, μισό σχεδόν αιώνα μετά την Τουρκική Εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή, αλλά και 65 σχεδόν χρόνια από την εμπλοκή της Τουρκίας στο Κυπριακό μέσα από την τριμερή να αντιληφθεί ότι η Τουρκία έχει σαν στόχο τον ολοκληρωτικό έλεγχο του νησιού και αν της το επιτρέπουν οι διεθνείς συνθήκες κατάληψή του και να επανατοποθετηθεί για να ενισχύσει με αποτρεπτικό τρόπο την άμυνα μας, συνεχίζει ακάθεκτη να πιπιλίζει το έγκλημα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Καταλήξαμε σήμερα να υιοθετούμε τουρκικές συνομοσπονδιακές ουσιαστικά προτάσεις με πολιτική ισότητα που για τους Τούρκους σημαίνει αριθμητική ισότητα , εκ περιτροπής προεδρία, περιουσιακό και πληθυσμιακό ξεκαθάρισμα στα κατεχόμενα, πλήρη έλεγχο του εναπομείναντος ελεύθερου μέρους της Κύπρου από την Τουρκία, νομιμοποίηση των εποίκων και αέναη εισροή Τούρκων χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.
Οδηγούμαστε από τους χειρισμούς της πολιτικής μας ηγεσίας σε τουρκοποίηση και δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος τον συμπολιτών μας μέσα από τα προβλήματα της καθημερινότητας σφυρίζουν αδιάφορα για τα τεκταινόμενα.
Το βιβλίο της Φανούλας Αργυρού είναι εφαλτήριο αφύπνισης των Ελλήνων της Κύπρου αλλά και του παγκόσμιου ελληνισμού.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν είναι μόνο οι νεαροί και νεαρές που θα πρέπει να το διαβάσουν για τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου για να αντιληφθούν τους κινδύνους τους οποίους οι πολιτικοί των εραστών της διζωνικής μας έχουν οδηγήσει, αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι αυτοί οι πολιτικοί να αφουγκραστούν επιτέλους τις ανησυχίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων της Κύπρου όπως αποτυπώθηκαν στο 76% του όχι στο Διζωνικό Δικοινοτικό σχέδιο του τέως Γενικού Γραμματέως των Ηνωμένων Εθνών κ. Κόφι Ανάν τον Απρίλιο του 2004.
Ας μελετήσουν και αυτοί προσεκτικά το βιβλίο και να σταματήσουν να στρουθοκαμηλίζουν και ας συντονιστούν με την Ελλάδα για την χάραξη μίας ενιαίας αποτρεπτικής πολιτικής του παγκόσμιου ελληνισμού στην τουρκική επεκτατικότητα και τουρκικό μινώταυρο ο οποίος τρέφεται από την διαλλακτικότητα των Ελλήνων.
Συγχαίρω την Φανούλα Αργυρού για τον δυναμισμό της και εύχομαι να συνεχίσει τον αγώνα της όπως και σε όλους που ασπάζονται τις θέσεις της μέχρι τελειωτικής δικαίωσης των αγώνων του Κυπριακού ελληνισμού.


Πηγή: forum.agora-dialogue.com