GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υπουργός Άμυνας Κύπρου - Ποιος έλαβε την απόφαση να μην έρθουν τα F-16 στην παρέλαση

Η μη παρουσία των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, αποτελεί ξεκάθαρα απόφαση της κυβέρνησ...





Η μη παρουσία των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, αποτελεί ξεκάθαρα απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης.
Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι υπήρξε συνεννόηση και ενημέρωση με την ελληνική κυβέρνηση.

H παρουσία του Έλληνα ΥΠΑΜ και του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ μιλά από μόνη της για την ουσιαστική και συμβολική στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο, τόνισε. Και οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΑΜ ήταν τέτοιες, χθες, που έστειλαν αυτό το μήνυμα, υπογράμμισε.

Ο κ. Αγγελίδης παραδέχτηκε μεν ότι η παρουσία των F16 έχει τη δική της συμβολική σημασία κι ότι κανείς δεν την υποβαθμίζει, την ίδια ώρα όμως τόνισε, η μη εμφάνισή τους στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως οπισθοχώρηση των σχέσεων Κύπρου και Ελλάδας.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως η καθημερινή συνεργασία που υπάρχει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τέτοια που συνεχώς ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία σε όλους τους κλάδους και επίπεδα.
Ο κ. Αγγελίδης, υπογράμμισε ότι είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη η συχνότητα των κοινών ασκήσεων Κύπρου – Ελλάδας σε σχέση με τον παρελθόν.

Ερωτηθείς αν επίκειται ανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με την Ελλάδα, ανέφερε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τίτλους.
Παρόλα αυτά, υπάρχει ιδιαίτερη αναβάθμιση των σχέσεων με την Ελλάδα σε στρατιωτικό επίπεδο και αξιολογώντας τις περιστάσεις λαμβάνονται αποφάσεις. 
Ο κ. Αγγελίδης, δεν συνηγόρησε, ωστόσο, με την είδηση περί ανασύστασης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, λέγοντας ότι υπάρχει σημαντική επιχειρησιακή αναβάθμιση των σχέσεων.

.
ΣΙΓΜΑ