GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σοκ από Μόσχα: Δέχθηκε de facto διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό αναγνωρίζοντας τα τουρκικά «δικαιώματα»!

Σε μία «ανωμαλία της ιστορίας», όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, η Μόσχα αιτήθηκε από την... Αγκυρα άδεια για εκτέλεση ναυτ...





Σε μία «ανωμαλία της ιστορίας», όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, η Μόσχα αιτήθηκε από την... Αγκυρα άδεια για εκτέλεση ναυτικής άσκησης μετά πυρών στην περιοχή της ανατολικά της Καρπάθου και νότισ της Ρόδου, «ξεχνώντας»προφανώς ότι η Αγκυρα δεν έχει καμία αρμοδιότητα  σε περιοχή διεθνών υδάτων, μεν, αλλά  της πλήρους ελληνικής αρμοδιότητας.

Η άδεια δόθηκε από την Αγκυρα (σιγά μην έχανε την ευκαιρία) και μάλιστα εκδόθηκε και NAVTEX για τουρκική άσκηση στην ίδια περιοχή, αλλά η είδηση και η εξέλιξη είναι μία:

Η Ρωσία με το αίτημα της προς την Αγκυρα παραδέχεται την διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό και αποδέχεται ότι η περιοχή ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού είναι τουρκικής αρμοδιότητας!

Είναι μία εξέλιξη που δεν απαντάται με μία απλή αντιΝAVTEX, όπως έσπευσε να εκδώσει η Αθήνα για άσκηση μετά πυρών, αλλά με απαίτηση προς την Μόσχα είτε να συμμορφωθεί είτα να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το τι ....

Για τη Συνεχεια pronews.gr


.