GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Τουρκία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με τη Συρία - Ξεκινά η εισβολή; (βίντεο)

Τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Συρία έχει ξεκινήσει να ενισχύει τις τελευταίες ώρες η Τουρκία, σε συνέχεια των δηλώσεων του...




Τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Συρία έχει ξεκινήσει να ενισχύει τις τελευταίες ώρες η Τουρκία, σε συνέχεια των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, πως η χώρα του θα πραγματοποιήσει αεροπορική και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη κατά των Κούρδων της Συρίας της οργάνωσης YPG.

Βίντεο και φωτογραφίες, δείχνουν τα τουρκικά στρατεύματα να ετοιμάζονται για τις ενέργειες που χρειάζονται, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ώστε να δημιουργηθεί η λεγόμενη «ασφαλής ζώνη».

Τέσσερις μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, μία Μοίρα αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina και μία Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων ετοιμάζονται να διαβούν τα σύνορα, ενώ ήδη δυο λόχοι ειδικών δυνάμεων έχουν εκπέμψει περιπόλους σε μία έκταση 350 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων που προβλέπεται να είναι η «θύρα» εισόδου στην Συρία.

Περίπου 10.000 Τούρκοι και επιπλέον 15.000 φιλότουρκοι μουσουλμάνοι αντάρτες έχουν συγκεντρωθεί σε μία περιοχή μήκους 350 χλμ. προκειμένου να υλοποιήσουν μια ζώνη ασφαλείας βάθους περίπου 30 χλμ.

όσθετα τεθωρακισμένα οχήματα και στρατεύματα έχουν σταλεί στην συνοριακή πόλη Ακτσάκαλε, απέναντι από το Ταλ Αμπιάντ της Συρίας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, ενώ έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα και τα ελικόπτερα που «ενεργοποιήθηκαν» στον εναέριο χώρο των συνόρων.

Εάν τελικά η εισβολή πραγματοποιηθεί, θεωρείται πολύ κρίσιμο για την Αθήνα το πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ, αφού εάν αποσυρθούν, εγκαταλείποντας τους Κούρδους συμμάχους τους, αυτό θα σημάνει ότι δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.



Στην ομιλία του προς τα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε έμμεσα στον Μάικ Πομπέο αλλά και στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, καθώς ανέφερε πως το κόστος πρόκλησης ζημιάς στην Τουρκία έχει πολλαπλασιαστεί. 

«H Toυρκία διανύει μια περίοδο που θα καθορίσει το μέλλον της για τα επόμενα 25 και 50 χρόνια.
Οι κρυφές και οι ανοιχτές επιθέσεις εναντίον του λαού μας δεν κατάφεραν να τον γονατίσουν, αλλά κούρασαν αυτούς που τις διεξάγουν.
Γίναμε πιο δυνατοί με κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε.
Τώρα όμως έχει πολλαπλασιαστεί το κόστος πρόκλησης ζημιάς στην Τουρκία» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρο κατηγόρησε τους συνεργάτες του Αμερικανου προέδρου Ν.Τραμπ διότι παραμένουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν επέμεινε για την προετοιμασία της εισβολής στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
«Ο Τραμπ είχε προτείνει ο ίδιος να αποσυρθεί από την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, όμως αυτοί που βρίσκονται δίπλα του δεν εκτελούν τις εντολές του.
Όμως η περιοχή που καθορίζουμε ως ζώνη ασφαλείας, οι εργασίες και οι προετοιμασίες που κάνουμε έχουν σημασία για να δείξουν τις θέσεις μας στην περιοχή.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε και να ολοκληρώσουμε το έργο» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

..
pronews