GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αγγ. Συρίγος: Ο Μακρόν δεν θέλει την επέκταση της ΕΕ (βίντεο)

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (21/10) ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος, σε μία...



Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (21/10) ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος, σε μία συζήτηση με φόντο τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και τις εξελίξεις στην διεθνή πολιτική σκηνή.

Συζητώντας με τους Δημήτρη Μανιάτη και Άρη Ραβανό, ο κ. Συρίγος, με φόντο την πολιτική θύελλα που προκάλεσαν έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε κινηματογράφους όπου προβαλλόταν η ταινία Τζόκερ, ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι υπάρχει νόημα πίσω από τη σήμανση των ταινιών για το ποιος μπορεί να παρακολουθεί μια ταινία.

«Δεν είναι ζήτημα δεξιάς ή αριστερής κυβέρνησης. Είναι ζήτημα απλής λογικής» υποστήριξε συγκεκριμένα, αντικρούοντας την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ για συντηρητική στάση απέναντι στο θέμα.
«Έχουμε έναν νόμο, ο οποίος ορίζει ότι συγκεκριμένες ταινίες δεν μπορούν να τις παρακολουθούν ανήλικοι. 
Και αυτό συμβαίνει για την προστασία της παιδικής ηλικίας.
Όταν δεν εφαρμόζεται ο νόμος, είναι λογικό να τηλεφωνήσει κάποιος στην αστυνομία. 
Αντιλαμβάνομαι ότι στην αντίληψη ενός τμήματος της αριστεράς, το να βάζεις την αστυνομία σε ένα θέμα δημοσίου συμφέροντος, είναι κάτι που ενοχλεί.
Δεν είναι όμως αυτό συντηρητική στροφή, είναι στροφή προς τη λογική.
Δεν είναι ζήτημα δεξιάς ή αριστερής λογικής», δήλωσε ο κ. Συρίγος υποστηρίζοντας πως η συζήτηση γύρω από το θέμα «έχει ξεφύγει», κάνοντας λόγο για ισοπεδωτική αντίληψη από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Συρίγος, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφερόμενος τώρα στις εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας, χαρακτήρισε «δώρο» που έκανε ο Ερντογάν στον Τραμπ, τη συμφωνία ΗΠΑ και Τουρκίας για την κατάπαυση πυρός στην Συρία, υποστηρίζοντας ότι και ο Τραμπ βγήκε κερδισμένος από αυτή.
Αναλύοντας τις δυναμικές που αναπτύσσονται στην περιοχή και στο χάρτη των διεθνών σχέσεων, ο κ. Συρίγος υποστήριξε πως «η Ρωσία είναι ο μεγάλος κερδισμένος, καθώς χωρίς να ρίξει μία σφαίρα έγινε ο βασικός παίχτης στην περιοχή».

Στο τραπέζι του One Talk, βρέθηκε και το πολιτικό θρίλερ του Brexit με τον κ. Συρίγο να υποστηρίζει πως βασικό θέμα στην εξέλιξη του Brexit δεν είναι αν ο Μπόρις Τζόνσον έχει μία νέα συμφωνία με την ΕΕ, αλλά αν η συμφωνία θα περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο».


Τέλος, αναφερόμενος στον πολιτικό αναβρασμό που σημειώνεται στα Σκόπια, μετά την προκήρυξη εκλογών από τον Ζόραν Ζάεφ, αλλά και τις συζητήσεις που έχουν ανοίξει εκ νέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Συρίγος μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Ο Ζάεφ προχώρησε σε μία «αιφνιδιαστική» κίνηση όταν έμαθε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Ο Μακρόν είναι γνωστό ότι δεν θέλει την επέκταση της ΕΕ, πράγμα το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι ο  Ζάεφ δεν έπεσε από τα σύννεφα, με το βέτο του Μακρόν.
Ο Ζάεφ αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονη κριτική στο εσωτερικό του κόμματός του, κι έτσι προχώρησε στην προκήρυξη εκλογών για τον Απρίλιο του 2020.
Δηλαδή λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια.
Είναι σαφές ότι το αφήγημα που θα χρησιμοποιήσει στις εκλογές είναι το «βγάλτε με κι εγώ θα ξεκινήσω τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις»».

Ακόμα ο κ. Συρίγος, ασκώντας τη δική του κριτική στην Συμφωνία των Πρεσπών συμπλήρωσε: «Αν εμείς δεν ξεκινήσουμε την ενταξιακή διαδικασία με τα Σκόπια, τότε η άλλη πλευρά, το όνομα Βόρεια Μακεδονία δεν θα το υιοθετήσει στο εσωτερικό της πεδίο.
Πράγμα που πρακτικά δείχνει κακή διαπραγμάτευση από την ελληνική πλευρά, εφόσον ξέρουμε εδώ και δύο χρόνια ότι ο Μακρόν θα είναι απέναντι στην όλη ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων».

Απαντώντας τέλος για το αν μπορούμε να μιλάμε για ακύρωση της Συμφωνίας, ο κ. Συρίγος, διευκρίνισε ότι υπάρχουν τρία συγκεκριμένα σημεία, τα οποία ακόμα κι αν ακυρωθούν όλα τα υπόλοιπα άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτά δεν μπορούν να ακυρωθούν.



Πηγή: onetv.gr