GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βρετανία: «Κλείδωσαν» οι... χριστουγεννιάτικες πρόωρες εκλογές

Εγκρίθηκε το σχετικό νομοσχέδιο του Μπόρις Τζόνσον, χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία - Επικρατέστερες ημερομηνίες η 9η ή η 12η Δεκε...



Εγκρίθηκε το σχετικό νομοσχέδιο του Μπόρις Τζόνσον, χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία - Επικρατέστερες ημερομηνίες η 9η ή η 12η Δεκεμβρίου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία με τον Μπόρις Τζόνσον να κερδίζει μια μάχη ύστερα από τις απανωτές ήττες σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του Brexit.
Το Κοινοβούλιο ενέκρινε σε δεύτερη ανάγνωση την πρότασή του για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit.

Νωρίτερα, ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει τις πρόωρες εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία των εκλογών.
Δύο είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες: 9 και 12 Δεκεμβρίου. 

Οι Εργατικοί, πάντως, προκρίνουν την 9η Δεκεμβρίου ως προτιμότερη ημερομηνία για την εκλογική αναμέτρηση. 

Οι πρώτες «χριστουγεννιάτικες» εκλογές στη Βρετανία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα αναμένεται ότι θα είναι απρόβλεπτες: το Brexit έχει κουράσει ή έχει εξοργίσει τους ψηφοφόρους, στερώντας παραδοσιακούς συμμάχους από τα δύο μεγάλα κόμματα, τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς.

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα εξετάσει ωστόσο μια τροπολογία που κατέθεσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν που ζητά την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, στις 9 Δεκεμβρίου.
Άλλες τροπολογίες, όπως η χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Ευρωπαίους πολίτες, μόνιμους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα συζητηθούν σήμερα.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει ενημερώσει την ΕΕ ότι αποδέχεται επίσημα μια αναβολή του Brexit, ζητώντας ωστόσο από τις Βρυξέλλες να καταστήσουν σαφές ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση για το διαζύγιο, πέραν της 31ης Ιανουαρίου.


.