GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επίσκεψη Δένδια στη Μόσχα στις αρχές Νοεμβρίου

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα, στις αρχές Νοεμβρίου, για συνάντηση με τον...




Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα, στις αρχές Νοεμβρίου, για συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Επίσκεψη στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει στις αρχές Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με πηγές του Sputnik.

Ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ατζέντα της συνάντησης είναι υπό οριστικοποίηση, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν διμερή ζητήματα, μεταξύ των οποίων ο πολιτικός διάλογος, η οικονομική, ενεργειακή, πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία.

Επίσης αναμένεται να συζητηθούν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, οι σχέσεις Ρωσίας – ΕΕ και οι σχέσεις Ρωσίας – ΝΑΤΟ.

«Επιθυμούμε να έχουμε ειλικρινείς σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία»
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» προ ολίγων ημερών, ο κ. Δένδιας είχε προαναγγείλει ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Είχε, σημειώσει, δε, ότι «θα επιθυμούσα μια πιο καθαρή ρωσική τοποθέτηση στα θέματα των παραβιάσεων της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είναι σαφές επίσης ότι δεν είμαστε ευτυχείς για την πώληση των S-400 στην Τουρκία».

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα είναι φιλική προς τη Ρωσία χώρα και θα επιδιώξει να έχει μαζί της ειλικρινείς σχέσεις.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη Αντρέι Μασλόβ.

Επί τάπητος είχαν τεθεί οι προοπτικές της ελληνο-ρωσικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Επιπλέον, έγινε αναφορά σε σειρά διεθνών ζητημάτων.