GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κούρδοι: “Θετικοί” στο σχέδιο της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Καρενμπάουερ για τη Συρία

Οι Κούρδοι, φαίνεται να είναι θετικοί απέναντι στο σχέδιο της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Κραμπ – Καρενμπάουερ που συζητείται σήμ...



Οι Κούρδοι, φαίνεται να είναι θετικοί απέναντι στο σχέδιο της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Κραμπ – Καρενμπάουερ που συζητείται σήμερα και στο ΝΑΤΟ, με τη Γαλλία και Βρετανία να συμφωνούν με αυτό.

Οι Κούρδοι της Συρίας είναι θετικά διακείμενοι στο γερμανικό σχέδιο της υπουργού Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ που στοχεύει στη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» υπό διεθνή έλεγχο στο βόρειο τμήμα της χώρας, επιβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Υπάρχει ένα σχέδιο (…) που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης στη ζώνη ασφαλείας.
Το διεκδικούμε και το αποδεχόμαστε» δήλωσε ο Μαζλούμ Άμπντι σε δημοσιογράφους στην πόλη Καμισλί (βορειοανατολική Συρία).

«Το σχέδιο της Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων και χρειάζεται τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ρωσίας» είπε ο Άμπντι, στις δυνάμεις του οποίου επικρατούν οι Κούρδοι μαχητές.

Το σχέδιο επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στη Σύνοδο σε επίπεδο υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ δήλωσε πως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία ομονοούν πως η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας δεν ανοίγει τον δρόμο για μια μακροπρόθεσμη λύση για τη βόρεια Συρία.

«Συμμεριζόμαστε όλοι μας μεγάλη ανησυχία σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή» σημείωσε η Γερμανίδα υπουργός στη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους της στο ΝΑΤΟ.

Η Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί και Γάλλοι συνάδελφοί της, ιδιαίτερα, συγκλίνουν στην ίδια άποψη πως η συμφωνία που συνάφθηκε στο Σότσι «δεν προσφέρει μια μακροπρόθεσμη βάση για μια πολιτική λύση».

Αντιθέτως, βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση που θα περιλαμβάνει τη διεθνή κοινότητα, επισήμανε η Κραμπ – Καρενμπάουερ, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή η διαδικασία θα πάρει χρόνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας θα ταξιδέψει στην Τουρκία το Σάββατο στοχεύοντας να ασκήσει πιέσεις για μια διαρκή εκεχειρία στη βόρεια Συρία.

Ο Μάας ανακοίνωσε τα σχέδιά του σήμερα στο Βερολίνο.
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η υπουργός Άμυνας Κραμπ – Καρενμπάουερ για μια ζώνη ασφαλείας υπό τον ΟΗΕ στη βόρεια Συρία και με τη στήριξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων, ο ίδιος εμφανίστηκε επιφυλακτικός.

«Αυτό που είναι κλειδί, εντέλει, είναι το τι μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους διεθνείς εταίρους μας σχετικά με αυτήν την κατάσταση» είπε.

«Από αυτό εξαρτάται ποια σχέδια θα ακολουθήσουμε και ποια όχι».

.