GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έγκλημα και τιμωρία - Αδιανόητη "αυτοκτονία" του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι!

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες αδίκησαν την προσπάθειά τους στο Βελιγράδι και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν στ...





Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες αδίκησαν την προσπάθειά τους στο Βελιγράδι και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, τα "θαλάσσωσαν" στο δεύτερο και ηττήθηκαν με 3-1!

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Σεμέδο στο 37', όμως στο 57' η αποβολή έφερε την... καταστροφή. Από λάθος του Μεριά οι Σέρβοι ισοφάρισαν στο 62' και εν συνεχεία η ελληνική ομάδα δέχθηκε δύο... ίδια γκολ από κόρνερ (87', 90').

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει την ομάδα του Μαρτίνς σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με την ευρωπαϊκή συνέχεια, με δεδομένο ότι έχει μπροστά της δύο συνεχόμενα ματς με τη Μπάγερν Μονάχου, που "συνέτριψε" την Τότεναμ με 7-2.
Η Μπάγερν έχει 6 βαθμούς, ο Ερυθρός Αστέρας 3, ενώ Ολυμπιακός και Τότεναμ έμειναν στον έναν πόντο.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα.
Πάντως, ένα μια ομάδα προσπαθούσε περισσότερο να επιτεθεί, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός.
Οι Ερυθρόλευκοι κράτησαν με ευκολία τους Σέρβους μακριά από την εστία του Σα, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει μόνο στο 45’, σε ένα εντυπωσιακό γυριστό του Γιόβαντσιτς.

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του στο επιθετικό κομμάτι, όμως όσο περνούσε η ώρα άρχισε να ανεβαίνει και αυτός ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες.
Στο 12’ ο Λοβέρα έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, αλλά κακό τελείωμα με μακρινό σουτ.
Στο 23’ ο Γκερέρο αστόχησε για λίγο με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ισπανός έγινε αποδέκτης σέντρας ακριβείας μετά από φανταστική ντρίμπλα του Τσιμίκα, αλλά η κεφαλιά του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το γκολ που έψαχνε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήρθε στο 37’, έστω κι αν χρειάστηκε η… συνδρομή του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι για τον Σεμέδο, ο οποίος έκανε την προβολή με το αριστερό.
Ο Μπόργιαν δεν αντέδρασε σωστά και ουσιαστικά «έσπρωξε» ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού!

Αποβολή Μπενζιά και ισοφάριση

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε με πιο επιθετικούς προσανατολισμούς, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε και οι παίκτες του αδυνατούσαν να βγάλουν συνεργασίες.
Οι Σέρβοι απείλησαν με ισοφάριση στο 56’, όταν ο Φαν Λα Πάρα σούταρε άουτ από καλή θέση στο 56’.

Το ματς «στράβωσε» για τον Ολυμπιακό στο 57’.
Ο Μπενζιά, που είχε κίτρινη κάρτα, έκανε φάουλ από πίσω στον Κάνιας, με τον διαιτητή να του δείχνει δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλλει!

Ο Μιλόγεβιτς πέρασε άμεσα δεύτερο επιθετικό στο ματς (Μποάκι) και ο Ερυθρός Αστέρας άρχισε να ασκεί έντονη πίεση.
Οι Σέρβοι «προειδοποίησαν» ένα σουτ του Ρόντιτς που έφυγε λίγο άουτ στο 60’ και έφτασαν στην ισοφάριση στο 62’.
Από ασταθή απομάκρυνση του Μεριά σε συρτή σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Βούλιτς, ο οποίος σούταρε με το αριστερό και νίκησε τον Σα για το 1-1.

«Αυτοκτονία» που έφερε την ανατροπή

Ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα, ο Ολυμπιακός κρατούσε γερά και όλα έδειχναν ότι θα έφευγε από το Βελιγράδι με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Όχι μόνο αυτό, αλλά οι Πειραιώτες παραλίγο να «παγώσουν» το «Μαρακανά».
Στο 85’ ο Μπόργιαν έδιωξε δύσκολα τα δυνατό σουτ του Καμαρά στο 85’, ενώ στο 86’ ο Μεριά έχασε αναπανάληπτη ευκαιρία να σκοράρει από τη μικρή περιοχή στο 86’!

Η… καταστροφή ήρθε στο 87’, με τον Ολυμπιακό να δέχεται δύο γκολ «καρμπόν».
Στο 87’ ο Μιλούνοβιτς νίκησε Σεμέδο και Μπουχαλάκη και σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, για να κάνει ακριβώς το ίδιο ο Μποάκι στο 90’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Η απροσεξία του Γιασίν Μπενζιά και η κόκκινη κάρτα στο 57’ άλλαξαν εντελώς τη ροή του αγώνα, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε να έχει ιδιαίτερα προβλήματα στη διατήρηση του προβαδίσματος.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς εξέπληξε με την επιλογή του να κάνει rotation σε ένα τόσο κρίσιμο ματς.
Στο 4-2-3-1 του Πορτογάλου, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα με δίδυμο στόπερ τους Μεριά και Σεμέδο, δεξί μπακ τον Τοροσίδης και αριστερό τον Τσιμίκα. 
Στον άξονα έπαιξαν οι Καμαρά και Μπουχαλάκης, ενώ οι Λοβέρα κινήθηκε στο αριστερό άκρο, ο Μασούρας στο δεξί και Μπενζιά πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γκερέρο.

Τον ίδιος σχηματισμό (4-2-3-1) εφάρμοσε και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς για τον Ερυθρό Αστέρα. 
Τερματοφύλακας ο Μπόργιαν, με τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Γκόμπελιτς, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς και Ρόντιτς.
Γιόβαντσιτς και Κάνιας αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και οι Μάριν, Γκαρσία και Φαν Λα Πάρα συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Τομανέ.

Η ΦΑΣΗ: Η απίθανη χαμένη ευκαιρία του Μεριά στο 86’ που θα μπορούσε να έχει δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Ντέγενεκ, Μάριν, Γκαρσία, Τομανέ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Γιόβαντσιτς (55’ Βούλιτς), Γκόμπελιτς, Κάνιας (73’ Πέτροβιτς), Φαν Λα Πάρα (61’ Μποάκι).

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Μεριά, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Καμαρά (89' Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Μασούρας (79 Ελαμπντελαουί), Λοβέρα (61’ Ποντένσε), Μπενζιά, Γκερέρο.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει την ομάδα του Μαρτίνς σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με την ευρωπαϊκή συνέχεια, με δεδομένο ότι έχει μπροστά της δύο συνεχόμενα ματς με τη Μπάγερν Μονάχου, που "συνέτριψε" την Τότεναμ με 7-2.

Η Μπάγερν έχει 6 βαθμούς, ο Ερυθρός Αστέρας 3, ενώ Ολυμπιακός και Τότεναμ έμειναν στον έναν πόντο.

sportdog.gr