GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νέα πρόταση των ΗΠΑ για συμμετοχή της Ελλάδας στις περιπολίες στον Περσικό Κόλπο

Απεγνωσμένα φαίνεται πως ψάχνουν οι ΗΠΑ συμμάχους για να ενταχθούν στις περιπολίες τους στον Περσικό Κόλπο καθώς τα έχουν βρε...





Απεγνωσμένα φαίνεται πως ψάχνουν οι ΗΠΑ συμμάχους για να ενταχθούν στις περιπολίες τους στον Περσικό Κόλπο καθώς τα έχουν βρει «σκούρα» με το Ιράν.

Απεύθυναν για δεύτερη φορά πρόταση για τη συμμετοχή της Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής από τα δυτικά κράτη μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αποδεχθεί την πρόταση και η Αυστραλία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έχουν ρίξει «πόρτα». 

Το αίτημα των ΗΠΑ μετέφερε  στην  διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας  Μάρκ Εσπερ  στον Ελληνα ομόλογο του  Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ.Εσπερ  σε μήνυμα του στο twitter  αφού ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο γιατί η Ελλάδα είναι ένα από τα λίγα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανούν πάνω απο το 2% του ετήσιου προυπολογισμού τους για την άμυνα, εν συνεχεία την προέτρεψε να συμμετάσχει στη διεθνή πρωτοβουλία για την προστασία κρίσιμων υποδομών στον Περσικό Κόλπο.

Συγκεκριμένα ο Μαρκ Έσπερ έγραψε:

«Η Ελλάδα είναι στενός φίλος των ΗΠΑ και ένας από τους λίγους Νατοϊκούς συμμάχους που δαπανούν πάνω από το 2% του ΑΕΠ της χώρας για την άμυνα. 
Σήμερα ευχαρίστησα τον υπουργό Παναγιωτόπουλο για την ηγεσία του και ενθάρρυνα την Ελλάδα να συμμετάσχει στη διεθνή προσπάθεια προστασίας των κρίσιμων στενών στην περιοχή του Κόλπου.»


Εξυπακούεται πως οποιαδήποτε αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης θα ήταν κολοσσιαίο λάθος τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις ενέργειές της σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο.

Ίσως έπρεπε ο ΥΠΑΜ να... προσκαλέσει τις ΗΠΑ για περιπολίες στην Αν.Μεσόγιεο κατά της τουρκικής επιθετικότητας.

www.pronews.gr