GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βροντερό παρών και από Ιταλία στην Κυπριακή ΑΟΖ - BINTEO

Βροντερό παρών και από Ιταλία στην Κυπριακή ΑΟΖ   Με το χέρι στη σκανδάλη και με διάθεση για ρήξη, εκεί που το επιτρέπουν ...



Βροντερό παρών και από Ιταλία στην Κυπριακή ΑΟΖ 

Με το χέρι στη σκανδάλη και με διάθεση για ρήξη, εκεί που το επιτρέπουν οι συνθήκες, με όσους εκ των Ευρωπαίων αφήνουν την Τουρκία, για ίδια συμφέροντα να κανονιοφορεί στην Κυπριακή ΑΟΖ, οδεύει προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης, η Λευκωσία.

Η Κυβέρνηση των Παρισίων, που είναι σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης με τον Ερντογάν, στέκει στο ύψος των περιστάσεων και κάνει ήδη επίδειξη σημαίας, κάτι που φαίνεται ότι θα κάνει και η Κυβέρνηση της Ρώμης.

Η πρώτη μεγάλη μάχη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα δοθεί τη Δευτέρα σε επίπεδο Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών.

Χθες ο Ντόναλντ Τούσκ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σε ποιες χώρες πρέπει να ρίξει το βάρος της η Κυπριακή Δημοκρατία.

Και ήδη οι πιέσεις ή καλύτερα η προσπάθεια πειθούς στρέφετε στις Γερμανοκίνητες χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Καθόλου τυχαία η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ολλανδό ομόλογο του και το τηλεφώνημα Αναστασιάδη στον Μπόρις Τζόνσον.

Στους Ευρωπαϊκούς κόλπους σοβεί πάντως συγκρουσιακό κλίμα, μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.
Η Μέρκελ υψώνει ασπίδα προστασίας στον Ερντογάν λόγω μεταναστευτικού και διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία ανησυχούν μήπως το κυπρογενούς ενδιαφέροντος θέμα των τουρκικών προκλήσεων ενταχθεί στην ευρύτερη ατζέντα της αντιπαράθεσης.

Δείτε σχετικό βίντεο:

.
ΣΙΓΜΑ