GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μπόρις Τζόνσον: Θέλω εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου στη Βρετανία πρότεινε απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.  Παράλληλα, θεωρείται πολύ πι...



Εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου στη Βρετανία πρότεινε απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. 
Παράλληλα, θεωρείται πολύ πιθανή μία παράταση εφαρμογής της πρόσφατης Συμφωνίας Ε.Ε. - Βρετανίας σχετικά με το Brexit.
Ο Τζόνσον "πέταξε", μάλιστα, το γάντι στους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν να αποδεχθούν την πρόκληση των εκλογών.
Σε αυτήν την περίπτωση η βρετανική Βουλή θα διαλυθεί στις 6 Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία.

Να διεξαχθούν γενικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου θα επιδιώξει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, με πρόταση που σκοπεύει να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, καθώς περιμένει πως η ΕΕ. σκοπεύει να συμφωνήσει σε μία παράταση του Brexit.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Τζόνσον, δήλωσε ότι θα δώσει περισσότερο χρόνο στους βουλευτές να συζητήσουν το νομοσχέδιο για το Brexit, μόνο εάν συμφωνήσουν στη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, και προέτρεψε το κόμμα των Εργατικών να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση.

Σύμφωνα με το BBC, εάν η παράταση του Brexit δοθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να φέρει και πάλι στη Βουλή τη Συμφωνία του για την αποχώρηση.

Αλλά εάν η παράταση δοθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2020, θα επιδιώξει μία ψηφοφορία στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα με την πρόταση οι εκλογές να διεξαχθούν στις 12 Δεκεμβρίου.

Στην περίπτωση που το κόμμα των Εργατικών συναινέσει σε εκλογές, η κυβέρνηση Τζόνσον θα προσπαθήσει να περάσει την συμφωνία από τη Βουλή πριν τη διάλυση του κοινοβουλίου για την προεκλογική εκστρατεία, στις 6 Νοεμβρίου.