GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας με την ευκαιρία των εορτασμών της 1ης Οκτωβρίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 01-10-2019 14:01 Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας με την ευκαιρία των εορ...



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

01-10-2019 14:01

Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας με την ευκαιρία των εορτασμών της 1ης Οκτωβρίου

Η Ελλάδα είναι μαζί και δίπλα στην Κύπρο, αγωνιζόμαστε με κοινό όραμα μια ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, ελεύθερη και περήφανη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, συντεταγμένη και υποστηριζόμενη από το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και όχι από έκνομες, παράνομες και βάρβαρες συμπεριφορές, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη στρατιωτική παρέλαση, ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στους εορτασμούς με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, είπε ότι «είναι με χαρά και συγκίνηση που παρευρίσκομαι, σήμερα, στην ηλιόλουστη και ζεστή Λευκωσία, για να παρακολουθήσω τον λαμπρό εορτασμό της 59ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου και να αποτίσω παράλληλα, άλλη μια φορά, με ελάχιστο φόρο τιμής, εκεί που κάποτε είχε αποδοθεί βαρύτατος φόρος αίματος».

Η παρουσία μου εδώ εκπέμπει και ένα στίγμα απόλυτης υποστήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο, ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι «παρακολουθήσαμε πριν από λίγο με συγκίνηση και υπερηφάνεια, τμήματα της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου μαζί με τμήματα των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου και φυσικά την ΕΛΔΥΚ, να παρελαύνουν γεμάτα αυτοπεποίθηση, περηφάνεια, αλλά και σύγχρονα οπλικά συστήματα.
Νιώσαμε ότι η αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου είναι πάντα ισχυρή.

Εξ ονόματος, λοιπόν, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ελληνικής Κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαου, θα ήθελα να πω στους Κύπριους αδελφούς μας ότι η Ελλάδα είναι μαζί και δίπλα στην Κύπρο, και αγωνιζόμαστε, ως κοινό όραμα, για μια ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, ελεύθερη και περήφανη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, συντεταγμένη και υποστηριζόμενη από το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και όχι από έκνομες, παράνομες και βάρβαρες συμπεριφορές.
Σε αυτό τον αγώνα είμαστε μαζί.
Από το Ορμένιο της Θράκης μέχρι τη Γάβδο του Κρητικού πελάγους και τους Οθωνούς του Ιονίου, μέχρι την περίκλειστη πόλη, την μαρτυρική Αμμόχωστο στην Κύπρο, ένας άξονας ενιαίος, υποστήριξης, αλληλεγγύης, συμπόρευσης και αδελφοσύνης προβάλλει.
Χρόνια Πολλά στην Κύπρο.
Σήμερα η Ελλάδα σας καμάρωσε, σήμερα εγώ σας καμάρωσα, χρόνια πολλά και προχωράμε μαζί για το κοινό μας όνειρο, για το κοινό μας όραμα». 

ΠΗΓΗ:https://www.pio.gov.cy/ανακοινωθέντα-άρθρο.html?id=9822#flat