GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Von der Leyen (Κομισιόν): Δεν θα επιτρέψουμε να μας «κλέψουν τη γλώσσα μας - Πρέπει να διαφυλάξουμε τον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής»

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε άλλους να μας απομακρύνουν τη γλώσσα μας, ανέφερε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Τον &...




Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε άλλους να μας απομακρύνουν τη γλώσσα μας, ανέφερε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν

Τον "ευρωπαϊκό τρόπο ζωής" υπερασπίστηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, δηλώνοντας ότι η ΕΕ δεν μπορεί να επιτρέψει σε άλλους να μας «απομακρύνουν από τη γλώσσα μας».
«Έχουμε δει ξένες δυνάμεις να παρεμβαίνουν στις εκλογές μας», έγραψε ο von der Leyen σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες.
"Και είδαμε ότι οι λαϊκιστές με φτηνά εθνικιστικά συνθήματα προσπαθούν να μας αποσταθεροποιήσουν από μέσα.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτές τις δυνάμεις να υποκλέψουν τον ορισμό του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, θέλοντας να σημαίνει το αντίθετο από αυτό που είναι", ανέφερε.
Η επερχόμενη πρόεδρος της Επιτροπής αναγνώρισε ότι η χρήση της φράσης «Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής» προκάλεσε έντονες συζητήσεις «σχετικά με τις συνεκδοχές και την έννοια του όρου», αλλά επέμεινε ότι αυτό ήταν καλό, καταλήγοντας «είναι μια συζήτηση που πρέπει να την έχουμε ανοιχτή".
"Φυσικά, οι λέξεις έχουν σημασία", έγραφε.
"Για μένα, ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής είναι ένας φορτισμένος και πολιτικά χρεωμένος, αλλά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε άλλους να μας απομακρύνουν τη γλώσσα μας: αυτό είναι επίσης μέρος του ποιοι είμαστε", ανέφερε.

www.bankingnews.gr