GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με τα ονόματα Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου έφθασε στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis (Εγγραφο)

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, όπως ανακοινώθηκε επισήμ...




Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στο διαβιβαστικό υπάρχει αναφορά σε καταγγελίες σε βάρος των κ.κ Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου, οι οποίοι ως εμπλεκόμενοι είναι οι μόνοι που μπορούν να πάρουν αντίγραφο της δικογραφίας.
Οι βουλευτές των κομμάτων θα μπορούν να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να κρατήσουν σημειώσεις, χωρίς ωστόσο να πάρουν αντίγραφο ή να λάβουν φωτογραφίες.

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, η εισαγγελία απέστειλε στη Βουλή το υλικό το οποίο προέκυψε από τις καταθέσεις των κ.κ Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου και Αγγελή χωρίς αξιολόγηση και με πολύ προσεκτική διατύπωση.

Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο για την ευθύνη των υπουργών, η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη εναντίον όσων διατελούν ή διατέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Δείτε το διαβιβαστικό της δικογραφίας



.