GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

H απρόσμενη on camera συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τσαβούσογλου: «Μην τον πιστεύετε σ’ αυτά που λέει»

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Τουρκίας είχαν μία απρόσμενη – on camera συνάντηση, στους διαδρόμους της έδρας του Ο...




Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Τουρκίας είχαν μία απρόσμενη – on camera συνάντηση, στους διαδρόμους της έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μία απρόσμενη, δημόσια συνάντηση είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Τουρκίας, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο «Alpha Κύπρου», οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Τσαβούσογλου είχαν μία on camera στιχομυθία, η οποία όπως ήταν φυσικό, αφορούσε αποκλειστικά την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε διάδρομο του κεντρικού κτιρίου του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του Τούρκου υπουργού σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Από το σημείο έτυχε να περνάει ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των media δήλωσε το εξής: «Μην τον πιστεύετε σ’ αυτά που σας λέει».

Αυτό αποτέλεσε, ως εκ τούτου, αφορμή για να ξεκινήσει μία ζωντανή συνομιλία μεταξύ των δύο ομολόγων.

«Να συμφωνήσουμε ότι θα διαπραγματευτούμε» ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Τσαβούσογλου.

«Υπάρχει μόνο μία οδός.
Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Ξεχάστε τα δύο κράτη ή την συνομοσπονδία» ανταπάντησε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω στιχομυθία πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά πριν τη συνάντηση του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών με τον Νίκο Δένδια.