GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης: Χιλιάδες αλλοδαποί μεταφέρονται σε στρατόπεδα, σχολεία & κτίρια στην Πελοπόννησο!

Σε εφαρμογή τέθηκε από την κυβέρνηση σχέδιο έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, με μεταφορά χιλιάδων αλλοδαπών στην Π...




Σε εφαρμογή τέθηκε από την κυβέρνηση σχέδιο έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, με μεταφορά χιλιάδων αλλοδαπών στην Πελοπόννησο με την Κόρινθο να υποδέχεται προσεχώς 600 Αφγανούς στο πρώην στρατόπεδό το οποίο έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως αποτελεί μέρος ενός γενικότερου μυστικού σχεδιασμού που για την Πελοπόννησο προβλέπει αρχικά την μεταφορά 4.500 αλλοδαπών.

Οι περισσότεροι από αυτούς σχεδιάζεται να οδηγηθούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και στο Γύθειο.
Σε δεύτερο πλάνο βρίσκονται το στρατόπεδο πεζικού στην Τρίπολη, καθώς επίσης και το πεδίο βολής στα Πυργιώτικα Ναυπλίου.

Το σχέδιο αυτό υπάρχει από παλαιότερα και ξαναβγήκε τώρα από το συρτάρι για να επικαιροποιηθεί και να εφαρμοστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα, με τους αιρετούς και τους τοπικούς άρχοντες να μην έχουν ιδέα για το τι μέλλει γενέσθαι καταγγέλλουν τοπικά ΜΜΕ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του anagnostis.org, πέρα από το πεδίο βολής στα Πυργιώτικα, μικρός αριθμός σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί σε κλειστό ξενοδοχείο στα Ιρια, το οποίο μελετάται μήπως ενοικιαστεί σε ΜΚΟ.

Επίσης στον ίδιο σχεδιασμό περιλαμβάνονται τρία δημοτικά σχολεία στην Αργολίδα για υποδοχή αλλοδαπών , ένα δημόσιο κτίριο που είναι εγκαταλειμμένο, καθώς και ένα επίσης εγκαταλειμμένο εργοστάσιο.

Όλα αυτά σε περιοχή κοντά στο Άργος.
Στα δύο εγκατελειμμένα κτήρια σκέφτονται να στηθούν σκηνές και χημικές τουαλέτες, και σε 10 ημέρες θα μπορούν να φέρουν τους αλλοδαπούς, εφόσον αποφασιστεί και υπάρξει ανάγκη.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κέντρων υποδοχής στην Ηπειρωτική Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από κυβερνητικά χείλη με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντά σε ραδιοφωνικό σταθμό ως εξής:

«Νομίζω ναι.
Θα είναι αναγκαίο.
Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από επιλογές, θα εξεταστούν όλα στο πλαίσιο μιας λογικής αναλογικότητας, δηλαδή ούτε επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών να υπάρχει και να έχουμε μια ανάλογη μεταφορά, να μην δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής μεγάλων διαστάσεων.
Υπάρχει μια λογική να δημιουργηθούν κέντρα πιο μόνιμου χαρακτήρα και κέντρα που θα είναι κέντρα διακομιστικά, οπότε θα έχουμε ένα συνολικό επιχειρησιακό σχέδιο»

Αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε:

«Δυστυχώς για εμάς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα επειδή ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει υψηλά ερείσματα διπλωματικής διαπραγμάτευσης έναντι τρίτων και εμείς είμαστε οι υποδοχείς του προβλήματος αυτού.
Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να τύχει πολύ ευρείας αντιμετώπισης, θέλει ένα ολιστικό σχέδιο, το οποίο θέλω να σας πω ότι υφίσταται αυτή τη στιγμή.
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει αφενός την προληπτική επιτήρηση των ελληνικών συνόρων σε σχέση με μια διευρυμένη συνεργασία που θα γίνεται και με τους Ευρωπαίους και Ατλαντικούς συνεταίρους μας, υπάρχει όμως και ένα συνολικό σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική διάσταση του θέματος.

Ήδη όπως έχετε ακούσει υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση για τη μεταφορά των ανθρώπων, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά υποδοχής, ώστε να βρεθούν σύντομα στην ενδοχώρα, σε καταυλισμούς που θα πληρούν τις απαιτήσεις μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη έμφαση στα ζητήματα που αφορούν τις ευάλωτες κατηγορίες των προσφύγων.

Ήδη υπήρξε μετακίνηση των ασυνόδευτων παιδιών. Υπάρχει σχέδιο που έχει αρχίσει να υλοποιείται και αφορά την ενίσχυση των δομών υποστήριξης στα νησιά και τα κέντρα υποδοχής, ιδίως στο προσωπικό υγείας και το εκτελεστικό προσωπικό.
Άρα έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο. Βεβαίως, υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών ροών, θα πρέπει η χώρα μας να είναι προετοιμασμένη ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη κρίση».

Μ.Χρυσοχοΐδης: Στους 66.641 οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα

Στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των αλλοδαπών, που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, προσκόμισε στη Βουλή, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδης, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Σύμφωνα με αυτά και την αποτύπωση που υπάρχει στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, το σύνολο των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν σε κλειστές και ανοιχτές δομές, ανέρχονταν σε 66.641 άτομα, εκ των οποίων 25.630 κατανεμήθηκαν στις περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέρει ότι το 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους, εντοπίστηκαν να εισέρχονται ή να βρίσκονται παράνομα στη χώρα 49.800 υπήκοοι τρίτων χωρών.

«Ο αριθμός των διαμενόντων στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καθεστώτος, δεν μπορεί παρά να είναι ένας δυναμικός αριθμός που μεταβάλλεται σε καθημερινή βάση, αναλόγως της κινητικότητας των πληθυσμών από και προς τη χώρα μας», διευκρινίζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασύλου μέχρι τις 4 Αυγούστου 2019, καταδεικνύουν ότι το σύνολο των αιτήσεων που έχουν γίνει ανέρχονται στις 240.284, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία αφορά ανθρώπους από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Πακιστάν.

Εκτίναξη του αριθμού των αιτήσεων παρατηρείται από το 2016 κι έπειτα, οπότε και οι αιτήσεις για παροχή ασύλου αυξήθηκαν στις 51.053 από 13.187 το 2015. 
Τις 58.639 άγγιξαν το 2017. 
Στις 66.966 ανήλθαν το 2018, που ήταν το έτος ρεκόρ και το 2019 μέχρις στιγμής έχουν κατατεθεί 36.194 αιτήσεις ασύλου με το μηνιαίο μέσο όρο αυτών να υπολογίζεται στις 5.171.