GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Από αυτογκόλ σε αυτογκόλ η κυβέρνηση - Πήραν πίσω τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» μετά τις αντιδράσεις

Η απόφαση της Αττικό Μετρό ανεκλήθη ύστερα από το σάλο - Αντίθετη ήταν και η οικογένεια Μπακογιάννη Μετά την αρχική έκπληξη...




Η απόφαση της Αττικό Μετρό ανεκλήθη ύστερα από το σάλο - Αντίθετη ήταν και η οικογένεια Μπακογιάννη

Μετά την αρχική έκπληξη που προκάλεσε η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό ότι ο σταθμός "Ευαγγελισμός" θα μετονομαστεί σε "Παύλος Μπακογιάννης" και ο σταθμός "Άγιος Δημήτριος" σε "Αλέκος Παναγούλης", ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις.
Εξάλλου, πρόκειται για δύο από τις πιο εμβληματικές στάσεις των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς που παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά τοπωνύμια της περιοχής που βρίσκονται, όπως συνηθίζεται παγκοσμίως.
Έτσι διευκολύνονται οι επιβάτες και περιορίζονται τα μπερδέματα.
Ενδεικτικό είναι ότι η περιοχή γύρω από το εν λόγω νοσοκομείο ονομάζεται Ευαγγελισμός από τον 19ο αιώνα ακόμα.
Η αυθαίρετη, όπως αποδεικνύεται, απόφαση της διοίκησης της Αττικό Μετρό να αλλάξει όνομα σε δύο εκ των διασημότερων σταθμών της  κατά το δοκούν, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αιφνιδίασε ακόμα και την πολιτική ηγεσία, έβαλε φωτιά στα σόσιαλ μίντια, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να εκφράζουν την αντίθεσή τους για μία πρόχειρη, παράλογη πρωτοβουλία, με αχρείαστο κόστος.
Πριν ακόμα καταπιαστεί με τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, όπως τη συχνότητα των δρομολογίων, τα μηχανήματα εισιτηρίων και τόσα ακόμα…έπιασε τα βαφτίσια.
Το αθηναϊκό μετρό, άλλωστε, έχει μία προϊστορία σε αυτό.
Μετά τον σταθμό Αγία Παρασκευή που είναι στο Χαλάνδρι, τον Σταθμό Χαλάνδρι που είναι στην Αγία Παρασκευή, τον σταθμό Αγία Μαρίνα που δεν είναι στο Κορωπί αλλά στο Χαϊδάρι, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ανοίγοντας δρόμο για την μελλοντική αλλοίωση και καταστρατήγηση του αστικού ιστού ανάλογα με το τί θα καπνίσει στον κάθε επικεφαλής.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι σχεδόν πριν από έναν αιώνα- για την ακρίβεια 75 χρόνια νωρίτερα- μετονομάστηκε η Πατησίων σε 28ης Οκτωβρίου και η Πανεπιστημίου σε Ελευθερίου Βενιζέλου.
Στην συλλογική συνείδησή του κόσμου, όμως, καμία από αυτές τις μετονομασίες δεν εδραιώθηκε, με αποτέλεσμα να περάσει στη λήθη και αυτό γιατί τα τοπωνύμια έχουν πολύ πιο βαθιές ρίζες.
Για ακόμα μία φορά, οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα οχυρώθηκαν με χιούμορ και έκαναν τις δικές τους προτάσεις και για τους υπόλοιπους σταθμούς του μετρό.
Από τα βιτριολικά σχόλια, δεν γλίτωσε ούτε η Ελένη Αντωνιάδου που έχει εξελιχθεί σε πρόσωπο των ημερών και προτάθηκε «να δωρίσει το όνομά της στην Πλατεία Συντάγματος…»

Πηγή: Πρώτο Θέμα