GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΚΟΣΟΒΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ;

Το 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης είχε δηλώσει:<<Οι Δυτικοθρακιώτες αδελφοί μας πρέπει να αγωνιστούν γι...




Το 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης είχε δηλώσει:<<Οι Δυτικοθρακιώτες αδελφοί μας πρέπει να αγωνιστούν για να κερδίσουν την ανεξαρτησία και την αυτονομία της Δυτικής Θράκης>>.
Τα λόγια αυτά δεν τα έχει ξεχάσει ο σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιανουάριο του 2014 δήλωσε:<<Για μας η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία.
Η Θράκη είναι Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κίρτζαλι κ.λ.π.>>, οριοθετώντας μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών συμφερόντων της.

Με πολιορκητικό κριό το Γενικό Προξενείο Κομοτηνής η Τουρκία εφαρμόζει στην Ελληνική Θράκη μια σταθερή και διαρκή πολιτική, στρατηγική και τακτική, η οποία αποβλέπει στην:

1. Αυτονόμηση της μουσουλμανικής μειονότητας, με ίδρυση <<Τουρκικών>> σωματείων και ενώσεων, εκλογή των μουφτήδων από τους ίδιους, κ.α.

2. <<Απορρόφηση>> όλων των ετεροκλήτων στοιχείων της μειονότητας, τους Πομάκους και τους Αθιγγάνους, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, όπως χρηματοδοτήσεις, εύνοιες, απειλές, εκβιασμούς κ.α.

3. Οικονομική κυριαρχία της μειονότητας επάνω στις τοπικές οικονομικές δραστηριότητες, όπως στο εμπόριο, στη βιοτεχνία, στην αγροτική παραγωγή. 
Ενισχύει μάλιστα οικονομικά μέσου σχεδόν χαριστικών δανείων την αγορά γης, που βρίσκεται στην κυριότητα χριστιανών κατοίκων της περιοχής.

4. Διατήρηση της <<γκετοποίησης>> της μειονότητας με παρεμπόδιση εντάξεώς της στη τοπική κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα και γενικά στην αστικοποίησή της.

5. Συλλογή πληροφοριών υπέρ της Τουρκίας.

6. Στρατολόγηση προσωπικού για να χρησιμοποιηθεί σε υπάρχουσα παράνομη οργάνωσηή σε ενδεχόμενη δημιουργία ανάλογου παράνομου μηχανισμού.

Για να επιτύχει τους σκοπούς της η Τουρκία εφαρμόζει στην Ελληνική Θράκη εγκεκριμένα πάγια και γνωστά σχέδια, τα οποία προβλέπουν:

1. Περιοδικές επισκέψεις αξιωματούχων για να <<τονώνουν>> το ηθικό των μουσουλμάνων και να υποστηρίζουν τα <<αιτήματά των>>.

2. Οικονομική και άλλων ειδών βοήθεια για την ίδρυση νόμιμων ή παράνομων οργανώσεων, συλλόγων και σωματείων, τόσο στην Ελληνική Θράκη, όσον και στο εξωτερικό, για την προώθηση των <<αιτημάτων>> της μειονότητας, κάτω από διάφορα προσωπεία και για διάφορες αιτίες, όπως θρησκευτικά, πολιτισμικά, πολιτιστικά κ.α.

3. Τη λειτουργία ενός πλούσιου δίκτυου με εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και μέσου δισδικτύου για προπανδιστικές ενημερώσεις της μειονότητας.

4. Την έντονη και συνεχώς με αυξανόμενο ρυθμό διείσδυση οικονομική και όχι μόνο.

Στους σκοπούς αυτούς της Άγκυρας πως απαντά η Ελλάδα;
Σε προσεχή ανάρτηση θα δοθούν στοιχεία.