GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκική Αντιπολίτευση : Παίσαμε στην παγίδα της Συρίας - Χάνουμε σε Α.Μεσόγειο - Έχουμε πλοία χωρίς γεωτρήσεις

Έντονη κριτική κατά της εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης Ερντογάν  ασκεί η κεμαλική αντιπολίτευση  σχετικά με την στάση  της...



Έντονη κριτική κατά της εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης Ερντογάν  ασκεί η κεμαλική αντιπολίτευση  σχετικά με την στάση  της Τουρκίας στις ενεργειακές διεργασίες της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα  ο επικεφαλής σύμβουλος του Ρεπουπλικανικού κόμματος CHP Εrdogan Topak    είπε πως η Άγκυρα έχει εμπλακεί στο ζήτημα της Συρίας και έχει χάσει το παιχνίδι στην Μεσόγειο.

Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος δεν συμμετέχουν στο «Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου»  (ΕΜGF) με έδρα το Κάιρο όπου όπου πρόσφατα συμμετείχαν οι Υπουργοί Ενέργειας  Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας, Ιταλίας, Ιορδανίας, Ισραήλ καθώς και της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Υπάρχει μέχρι και η Παλαιστίνη την οποία υποστηρίζουμε και για την οποία διακόψαμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «Τα δικαιώματα της χώρας μας τα αποθέματα  φυσικού αερίου αξίας 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή δεν μπορούν να προστατευθούν.
Έχουμε 4 πλοία στη Μεσόγειο, αλλά εξακολουθούν να κάνουν γεωτρήσεις αλλά σεισμικές έρευνες. 
Παίρνουμε ακόμη και μερίδιο 10-20% της πίτας 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, 453 δισεκατομμύρια δολάρια του συνολικού εξωτερικού χρέους της Τουρκίας επαναφέρεται.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτήν την ευκαιρία.
Δεν υπάρχει τέτοια εξωτερική πολιτική» .


sigmalive.com