GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σε νέες κινήσεις υπόσκαψης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρά η Τουρκία.

Μέσω του Υπ. Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, ανακοινώθηκε η προσεχής εγκαινίαση “προξενείου” της Τουρκίας στην κατεχόμενη από το 1...




Μέσω του Υπ. Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, ανακοινώθηκε η προσεχής εγκαινίαση “προξενείου” της Τουρκίας στην κατεχόμενη από το 1974 και εντεύθεν Αμμόχωστο.
Ο Τσαβούσογλου δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι “κανείς δεν έχει τη δύναμη να σπάσει τον δεσμό των Τουρκοκυπρίων με τη Μητέρα Πατρίδα”.
Η εν λόγω απόφαση της τουρκικής κυβερνήσεως προστίθεται στον μακρύ κατάλογο ενεργειών τους, που έχουν ως σαφή στόχο την νομιμοποίηση των τετελεσμένων της βάρβαρης εισβολής του Αττίλα, προσδίδοντας στο ψευδοκράτος κρατική υπόσταση και αμφισβητώντας την Κυπριακή Δημοκρατία ως την ΜΟΝΗ διεθνώς αναγνωρισμένη κρατική οντότητα της Μεγαλονήσου.
Η τουρκική ενέργεια αποτελεί παράλληλα κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, καθώς η εξαγγελία “προξενείου” στην κατεχόμενη Αμμόχωστο αντιβαίνει σε ψηφίσματα του ΟΗΕ, ένα εκ των οποίων μάλιστα ξεκαθαρίζει προς πάσαν κατεύθυνσιν πως η “Βασιλεύουσα της Κύπρου” θα κατοικηθεί ξανά μόνο από τους πραγματικούς και νόμιμους κατοίκους της, τους Έλληνες της Κύπρου.

Παράλληλα, ο Μ. Τσαβούσογλου, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μ. Ακιντζί, αναφέρθηκε στις κινήσεις τις ΚΔ για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων
υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου. 
Συγκεκριμένα, αποκάλεσε “μονομερείς” τις ενέργειες της ΚΔ, παραβλέποντας ότι ως το μόνο Κυρίαρχο και αναγνωρισμένο κράτος του νησιού νομιμοποιείται να εκμεταλλευτεί τα εν λόγω κοιτάσματα.
Δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές, δηλώνοντας “Μοιραστείτε τους φυσικούς πόρους της Κύπρου προτού είναι πολύ αργά”.

Η Τουρκία ουδέποτε έκρυψε τις προθέσεις της για την εδώ και 45 χρόνια κατεχόμενη γη μας.
Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, συνεχίζουν να καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του Λαού μας και να σφετερίζονται τις περιουσίες μας, κόντρα στο Διεθνές Δίκαιο.
Παρότι η Κυπριακή Κυβέρνηση απάντησε στις προκλήσεις Τσαβούσογλου με λόγια, ο τυραννισμένος Κυπριακός Λαός απαιτεί να προβούν οι κυβερνώντες σε πράξεις, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να βρεθεί η Τουρκία στο “εδώλιο του κατηγορουμένου” για τα εγκλήματά της εις βάρος μας, για όσα διέπραξε και συνεχίζει ανενόχλητη να διαπράττει έως και σήμερα.
Απαιτούμε την δίκαιη επιστροφή μας στα χώματα που γέννησαν και ανέθρεψαν τους παππούδες και τους γονείς μας.

“Και μεις πουλιά που διώξαν μας τον Αύγουστο οι εχθροί σου, να ξέρεις θα γυρίσουμε πιστοί στην Άνοιξη σου”.