GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Αυτά μου είπε ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσπάθησε σε αυτή την πρώτη συνάντηση με τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό να δει τις αντιδράσεις του επιφανειακά...




Ο Τούρκος Πρόεδρος προσπάθησε σε αυτή την πρώτη συνάντηση με τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό να δει τις αντιδράσεις του επιφανειακά για το κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Ερντογάν ξεκίνησε με διάφορες αφορμές για την ενέργεια, λέγοντας ότι προσπαθεί η Ε/κ πλευρά να κλέψει τους Τ/κ. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ταμείο αλλά και ότι υπάρχουν συγκλήσεις και για το περαιτέρω βήμα που μπορεί να γίνει αν είμαστε σε διαπραγματεύσεις.
Η Ελλάδα στηρίζει αυτή την προσπάθεια είπε και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν απάντησε. 

Σε σχέση με την βάση λύσης υπήρξε και μια αναφορά από τον κ. Ερντογάν «Να δούμε τι λύση μπορεί να υπάρξει» όμως ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε ότι η Ελλάδα όπως και η Ε/κ πλευρά παραμένουμε μόνο στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και μην ανοίγεται άλλα ζητήματα.
Αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να γίνει.
Πάλι δεν είχαμε ανταπάντηση από τον κ. Ερντογάν. 

Νίκος Αναστασιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν και για το ενδεχόμενο να υπάρξει τριμερή με τον κ. Ακιντζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να του αναφέρει ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει κάτι εδώ στην Νέα Υόρκη ίσως μέσα στον Οκτώβρη αλλά και αυτό θα μπορεί η Λευκωσία να το πει πιο καθαρά μετά την αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη – Γκουτέρες.

sigmalive.com