GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι ανέλαβε νέος αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ανέλαβε σήμερα Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι...




Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ανέλαβε σήμερα Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, 61 ετών, ο οποίος στο εξής θα συμβουλεύει για στρατιωτικά θέματα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

“Να είστε βέβαιος ότι θα σας δίνω πάντα μια ειλικρινή, αμερόληπτη και έγκυρη στρατιωτική πληροφόρηση”, δήλωσε ο Μίλι, που είναι γνωστός για την ευθύτητά του, μετά την ορκωμοσία του, παρουσία του προέδρου.

“Είστε φίλος μου, σύμβουλός μου και σας αξίζει αυτή η θέση, ποτέ δεν αμφέβαλα”, απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, στην ομιλία με την οποία έκλεισε η τελετή. 
Ο Μαρκ Μίλι, πρώην παίκτης του χόκεϊ επί πάγου και πτυχιούχος του Πρίνστον, συμμετείχε μεταξύ άλλων στους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Διαδέχεται στη θέση αυτή τον στρατηγό Τζο Ντάνφορντ, ο οποίος διορίστηκε το 2015 από τον Μπαράκ Ομπάμα για δύο έτη και ο Τραμπ παρέτεινε τη θητεία του για άλλα δύο το 2017.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε τον περασμένο Δεκέμβριο το Μίλι, που τότε ήταν αρχηγός του στρατού ξηράς, για να διαδεχθεί τον Ντάνφορντ, παρά τις διαφωνίες του τότε υπουργού Άμυνας, του Τζιμ Μάτις, που προτιμούσε τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, Ντέιβιντ Γκολντστάιν.


.