GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Όταν απαγορεύτηκε στην ΕΥΠ να προστατεύσει τη χώρα από τους λαθρομετανάστες!

Ποιος άνοιξε διάπλατα την πόρτα στους λαθρομετανάστες; Γράφει ο Αντώνης Περβανάς Η λαθρομετανάστευση ή κατ’ άλλους «ρο...
Ποιος άνοιξε διάπλατα την πόρτα στους λαθρομετανάστες;

Γράφει ο Αντώνης Περβανάς

Η λαθρομετανάστευση ή κατ’ άλλους «ροές προσφύγων και μεταναστών προς την Δύση», είναι ένα θέμα που πέραν του ετυμολογικού των λέξεων «πρόσφυγας», «μετανάστης» και «λαθρομετανάστης, αποτελεί μια εν εξελίξει κατάσταση που για άλλους αποτελεί εργαλείο («όπλο») άσκησης πιέσεων για την αποκόμιση συγκεκριμένων πολιτικών, οικονομικών και γεωπολιτικών οφελημάτων και για άλλους είναι ένας εν εξελίξει κίνδυνος που απειλεί με μεταβολή των δημογραφικών, πολιτιστικών, πολιτισμικών κ.α. στοιχείων χωρών της Δύσης.

Την Ελλάδα το θέμα της λαθρομετανάστευσης άρχισε να συζητιέται (από λίγους) από τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 2000.
Οι φωνές αγωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι από την εξέλιξη της λαθρομετανάστευσης (όπως καταγραφόταν εκείνη την περίοδο) αντιμετωπίζοντας με χλεύη από τους πολιτικούς και τα φερέφωνά τους στα συστημικά ΜΜΕ, ενώ χαρακτηρίζονταν ως «γραφικοί» και «κινδυνολόγοι» από τους "ειδήμονες" (γνωστούς και ως opinion makers) των τηλεοπτικών καφενείων και των δημοσιογραφικών φυλλάδων…

Από τότε μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, αλλά δυστυχώς, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που «αποβιβάστηκαν» στην Ελλάδα (με την σιωπηλή ανοχή των ΜΜΕ, την υποβοήθηση των ΜΚΟ, αλλά και την βοήθεια των κυβερνήσεων) ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από τις χειρότερες προβλέψεις των… «γραφικών» και «κινδυνολόγων».
Δυστυχώς, καμία κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό των λαθρομεταναστών, που με την «βούλα» των ισχυρών χωρών της Δύσης μεταβάλλονται πλέον σε μόνιμους κατοίκους στους οποίους δίνονται σπίτια, επιδόματα και ένα πλήθος ειδικών παροχών προκειμένου πεισθούν ώστε να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι των «χωρών υποδοχής».

Στο ερώτημα «τις πταίει;» η απάντηση ποικίλει. Μπορεί να φταίει ο ΟΗΕ ή τα σχέδια της Ευρώπης για φτηνά εργατικά χέρια και αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού των ευρωπαϊκών χωρών.
Μπορεί να φταίει η παγκοσμιοποίηση που επιθυμεί την δημιουργία μιας ανομοιόμορφης παγκόσμιας μάζας υπάκουων πολιτών που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν από κοινού λόγω των τεραστίων διαφορών στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους. 
Ίσως η μετακίνηση αυτή να στηρίζεται στα πορνοβίντεο του διαδικτύου, στα σχέδια ισλαμιστών μουλάδων για παγκόσμια επιβολή του Ισλάμ, στην αντικατάσταση της σκληρής δουλειάς και της ανέχειας από επιδόματα και έναν οκνηρό αλλά και απελευθερωμένο τρόπο ζωής…
Ενδεχομένως να φταίνε οι ψεκασμοί ή ίσως και οι πόλεμοι των ισχυρών προς όφελος των ολίγων. Μπορεί να ισχύουν όλα αυτά ή και άλλα τόσα.
Όμως, η μετακίνηση πληθυσμών προς τις εύπορες χώρες της Δύσης είναι ένα γεγονός που ήδη δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στους πληθυσμούς των χωρών που γίνονται τόποι διαμονής. 
Και γι αυτή την κατάσταση υπάρχουν εκείνοι που θα ωφεληθούν αλλά και υπεύθυνοι σχεδιαστές και εκτελεστικά όργανα που χωρίς κανέναν δισταγμό λειτούργησαν ώστε να διαλύσουν τις όποιες άμυνες των χωρών απέναντι στο φαινόμενο της «λαθρομετανάστευσης», αλλά και στο να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες που θα διευκόλυναν τις μετακινήσεις και εγκαταστάσεις τεράστιων αριθμών λαθρομεταναστών στις χώρες «προορισμού».

Η Ελλάδα, το 2005 και με πρωτοβουλία της ΕΥΠ κατά την διοίκηση Ι. Κοραντή, διείδε το επικείμενο πρόβλημα και φρόντισε να εξοπλισθεί (με δημόσιο διαγωνισμό και με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος επιτήρησης των Ευρωπαϊκών συνόρων για την ασφάλεια μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών) με ένα ειδικό ψηφιακό δορυφορικό γεωγραφικό σύστημα (GIS) άμεσης επιτήρησης των συνόρων, το οποίο εξασφάλιζε στον απόλυτο βαθμό τον απόλυτο έλεγχο όλων των ελληνικών συνόρων, χερσαίων και θαλάσσιων.
Ήταν ένα σύστημα που άφησε άφωνους όσους παρακολούθησαν την δοκιμαστική του λειτουργία μόλις ανέλαβε η διοίκηση της υπηρεσίας επί ΓΑΠ.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, όμως, είχε διαφορετική άποψη για την χρηστικότητα του συστήματος αυτού.
Έτσι, ο τότε αρμόδιος υπουργός, κ. Χρυσοχοΐδης (τραγική ειρωνεία που και σήμερα, με άλλη κυβέρνηση και άλλο κόμμα είναι υπουργός στο ίδιο υπουργείο) μαζί με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Μπίκα, αποφάσισαν πως το συγκεκριμένο σύστημα δεν χρειάζεται στην Ελλάδα και δεν ικανοποιεί τις ανάγκες λειτουργίας της ΕΥΠ… Βέβαια όπως αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα γι αυτό έβαλε το χεράκι του και ο σύμβουλος του ΓΑΠ, κ. Άλεξ Ρόντος...
Σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως αρμόδιος υπουργός προσπαθεί να σταματήσει τη λαθρομετανάστευση με... αερόστατα, έως ότου στήσει και λειτουργήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των συνόρων, θεωρητικής αξίας 50 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή στα υπόγεια της ΕΥΠ βρίσκεται και σαπίζει σκυλευόμενο ένα σύστημα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Πόσο σίγουροι μπορεί να είμαστε για το αν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την λαθρομετανάστευση;
Πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε πως υπάρχει πολιτική βούληση από τον κ. Χρυσοχοΐδη να αντιμετωπίσει τον «κακό του εαυτό» και το παρελθόν των όσων έγιναν εις βάρος της συνοριακής ασφάλειας της χώρας επί της δικής του υπουργίας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου;

Το σχετικό σύντομο βίντεο που ακολουθεί, από συνέντευξη του πρώην Πρέσβη και Διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Κοραντή στον δημοσιογράφο κ. Καραβουνόπουλο είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των όσων συνέβησαν κατά την τελευταία δεκαετία για να βρεθεί η Ελλάδα σήμερα αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο που έχει τα χαρακτηριστικά μιας πολυσύνθετης και ιδιαίτερης επικινδυνότητας εθνικής απειλής.


Ειρήσθω εν παρόδω, τόσο ο κ. Κοραντής ως ο τότε διοικητής, .όσο και ένα πλήθος στελεχών και υπαλλήλων της ΕΥΠ κυνηγήθηκαν ανελέητα από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, επειδή εκτέλεσαν το συνταγματικό τους καθήκον, δηλαδή να φροντίσουν να προστατεύσουν την χώρα από έναν ορατό και χαρακτηρισμένο κίνδυνο, αυτόν την λαθρομετανάστευσης. Κάποιοι, επιχείρησαν να κηλιδώσουν την τιμή και την υπόληψή τους με έωλες κατηγορίες οι οποίες κατέπεσαν στις αίθουσες των δικαστηρίων, ενώ σε κάποιους άλλους επεφύλασσαν «ειδική μεταχείριση» με σκοπό την ηθική, ψυχολογική και οικονομική τους εξόντωση, επειδή επέλεξαν να ακολουθήσουν την υπεράσπιση της αλήθειας και των συμφερόντων της Ελλάδας αντί των εντολών του (κυβερνώντος) κόμματος…

Κάποιοι ίσως να νομίζουν πως αυτό είναι το μοναδικό περιστατικό κακής πολιτικής ή διοικητικής διαχείρισης σε ειδικά θέματα άμεσα συνδεόμενα με την ασφάλεια της χώρας.
Δυστυχώς, η περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως τα χειρότερα καραδοκούν, ιδιαίτερα όταν άνθρωποι «ειδικής κενότητας» αναλαμβάνουν θέσεις "ειδικής βαρύτητας", τις οποίες αντιμετωπίζουν ως «ευκαιρίες ζωής»…
Η διαρροή στο τουρκικό ΤRT, της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τη Θράκη (1990), αποτελεί την πυραμίδα του παγόβουνου για τα όσα διέρρευσαν από τη χώρα την τελευταία περίοδο, δημιουργώντας μείζονα προβλήματα σε ειδικές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Θράκη (και όχι μόνο).

Τέλος, στο ερώτημα, "ποιος άνοιξε διάπλατα την πόρτα στους λαθρομετανάστες", η απάντηση μπορεί να είναι ευνόητη.
Όμως δεν είναι το ίδιο ευνόητο ούτε και αυτονόητη η ποινή την οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν δεχθεί, έστω και με το ελαφρυντικό της αμέλειας (επειδή δεν συνηθίζουν να διαβάζουν) ή της… ηλιθιότητας… 
Δυστυχώς, στην Ελλάδα του πολιτικού αναλφαβητισμού πολλές λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.
Έτσι τα αυτονόητα έγιναν δυσνόητα και τα ευνόητα έγιναν ανόητα... στο όνομα της παρτίδας και όχι της πατρίδας.

kostasxan.blogspot.com