GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στο φρούριο του Μπρεγκανσόν - Τετ α τετ Μακρόν-Πούτιν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G7

Στην κατοικία των προέδρων της Γαλλίας, στο φρούριο του Μπρεγκανσόν όπου περνά τις διακοπές του ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να...



Στην κατοικία των προέδρων της Γαλλίας, στο φρούριο του Μπρεγκανσόν όπου περνά τις διακοπές του ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να συζητήσουν τα μεγάλα διπλωματικά θέματα εν όψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας της G7 το επόμενο σαββατοκύριακο.

Οι δύο ηγέτες, που συναντήθηκαν στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στην Οσάκα τον Ιούνιο, θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο πριν εξετάσουν τις κρίσεις που συγκλονίζουν τον κόσμο.

Με τη συνάντηση αυτή, ο Εμανουέλ Μακρόν επιδιώκει να προσδέσει τον πρόεδρο της Ρωσίας στην πολυμέρεια ως προς τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων και στις συζητήσεις που θα απασχολήσουν την σύνοδο της G7, από την οποία έχει αποκλεισθεί η Ρωσία από το 2014 και την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο διάλογος «είναι αναγκαίος με τον μεγάλο γείτονα που είναι η Ρωσία», δήλωσε πηγή της γαλλικής προεδρίας, την στιγμή που η Μόσχα, οι σχέσεις της οποίας με τις δυτικές χώρες είναι περιπεπλεγμένες, αποτελεί αναπόφευκτο συνομιλητή στα καυτά διεθνή θέματα.

Η Λιβύη, το Ιράν, η Συρία και η Ουκρανία θα είναι οι κύριες κρίσεις στο μενού των γαλλο-ρωσικών συνομιλιών κορυφής.

Για το Παρίσι, η ανάληψη της ουκρανικής προεδρίας από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημιουργεί ευκαιρίες για την προώθηση μίας διεύθετησης της κρίσης στις φιλορωσικές, αυτονομιστικές επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας.

«Κεντρικό θέμα προφανώς θα είναι η αναβίωση των συμφωνιών του Μινσκ» για την ειρηνική διευθέτηση στην ανατολική Ουκρανία», σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Μπαούνοφ, αναλυτή του κέντρου Carnegie.

«Η βασική υπόσχεση του νέου προέδρου της Ουκρανίας είναι ο τερματισμός του πολέμου.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος για μία επανάληψη των ειρηνευτικών προσπαθειών, εάν χορηγηθεί ομοσπονδιακό καθεστώς στο Ντονμπάς.
Εδώ υπάρχει μία πραγματική ευκαιρία προόδου.
Ο Μακρόν θα ήταν ευτυχής με τον τερματισμό του πολέμου στο Ντονμπάς, για να εισέλθει στη ιστορία όπως ο Νικολά Σαρκοζί με τη Γεωργία», σύμφωνα με τον αναλυτή.