GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταρρίφθηκε ρωσικό drone στη Συρία – Οι Ρώσοι «δείχνουν» τους Τούρκους

Ρωσικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου ORLAN-10 καταρρίφθηκε στη Συρία, πιθανότατα από τουρκικές δυνάμεις, προκαλώντας οργή ...




Ρωσικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου ORLAN-10 καταρρίφθηκε στη Συρία, πιθανότατα από τουρκικές δυνάμεις, προκαλώντας οργή και πολλά νεύρα στη Μόσχα για την ύποπτη στάση της Άγκυρας στην περιοχή.

Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι στο δυτικό τμήμα της συριακής επαρχίας Χάμα καταρρίφθηκε ένα ρωσικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, το οποίο διεξήγαγε αναγνώριση.

Οι βολές που κατέρριψαν το μη επανδρωμένο όχημα, πιστοποιήθηκε από τους Ρώσους ότι πυροδοτήθηκαν στο ρωσικό drone λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τουρκικό σημείο ελέγχου.


Όπως μπορεί να φανεί και σε σχετική φωτογραφία, το ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από βολές μικρών αυτομάτων όπλων.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στο τουρκικό παρατηρητήριο, Ρώσοι αμυντικοί εμπειρογνώμονες δεν απέκλεισαν το γεγονός δράσης των τουρκικών δυνάμεων ή των φιλοτουρκικών ομάδων τους σε αυτόν τον τομέα, δεδομένου ότι η Άγκυρα δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί προηγουμένως.

Επιπλέον, οι ειδικοί δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι αυτό το τουρκικό παρατηρητήριο έχει περικυκλωθεί από το συριακό στρατό.


pentapostagma.gr