GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια: Άμεση πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών & της μαφίας – «Καθαρίζει» το κέντρο

Ξεκίνησαν στα Εξάρχεια οι επιχειρήσεις «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ, αρχικά για την πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών και των κυκλωμάτων τη...




Ξεκίνησαν στα Εξάρχεια οι επιχειρήσεις «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ, αρχικά για την πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών και των κυκλωμάτων της μαφίας που λυμαίνονται την περιοχή, όπως γίνονταν και κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Επίσης η ίδια Υπηρεσία, εν προκειμένω η Δίωξη Ναρκωτικών, πραγματοποίησε την ίδια στιγμή παράλληλη επιχείρηση στην περιοχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΣΟΕ), καθώς το Πανεπιστημιακό ίδρυμα έχει μετατραπεί σε άνδρο τοξικοεξαρτημένων ατόμων, εμπόρων ναρκωτικών αλλά και μικροπωλητών προϊόντων «μαϊμού», οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το Πανεπιστημιακό άσυλο διακινούν τα παράνομα προϊόντα τους, χωρίς να μπορεί η αστυνομία να επέμβει για την σύλληψη τους.

Παράλληλα η οδός Αντωνιάδου, πρόκειται για την παράπλευρη οδό του Οικονομικού Πανεπιστημίου, έχει μετατραπεί σε στέκι διακινητών ναρκωτικών και χώρος χρήσης από τοξικομανείς, με αποτέλεσμα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, να είναι αφόρητη για τους κατοίκους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε από τα Εξάρχεια, όπου αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε συγκεκριμένα σημεία στην πλατεία, τα οποία έχουν μετατραπεί από την μαφία των ναρκωτικών σε υπαίθρια «Σούπερ Μάρκετ» πώλησης ναρκωτικών.

Μάλιστα στην θέα των αστυνομικών, πολλοί από τους διακινητές προσπάθησαν να διαφύγουν την σύλληψη, πετώντας μάλιστα τα ναρκωτικά που είχαν στην κατοχή τους και διαφεύγοντας προς την οδό Εμ. Μπενάκη.

Εκεί όμως τους περίμενε δεύτερη έκπληξη, καθώς το σημείο είχε αποκλειστεί από δυνάμεις της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν και να τους παραδώσουν στους συναδέλφους της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν και την ευθύνη της έρευνας.

Την ίδια στιγμή άλλο κλιμάκιο, επίσης της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιούσε επιχείρηση «σκούπα» έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην οδό Πατησίων, αλλά και στην οδό Αντωνιάδου που έχει καταληφθεί από τους διακινητές τις ναρκομαφίας και τοξικομανείς που περίμεναν να αγοράσουν την δόση τους.

Συνολικά και στις δυο επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί, καθώς διαπιστώθηκε πως πραγματοποιούσαν διακίνηση ναρκωτικών σε Εξάρχεια και Πατησίων, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής, κατά την διάρκεια των παράλληλων επεμβάσεων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: «625,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, 926 πακέτα τσιγάρων, 119 συσκευασίες καπνού, 375 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο»