GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κατάρ και Τουρκία έκαναν κοινή αποβατική άσκηση στο Αιγαίο

Αποβατική άσκηση πραγματοποίησαν κλιμάκια του Μηχανικού της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου μαζί με μονάδα του Στρατού του Κατάρ...
Αποβατική άσκηση πραγματοποίησαν κλιμάκια του Μηχανικού της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου μαζί με μονάδα του Στρατού του Κατάρ, στο πλαίσιο της στενότατης συνεργασίας της Άγκυρας με το κράτος του Περσικού Κόλπου.

Η άσκηση έλαβε χώρα στην περιοχή της Σμύρνης και σε αυτή δοκιμάστηκαν όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι ελαστικές λέμβοι για ταχεία κίνηση των αποβατικών δυνάμεων, σύμφωνα με το news.gr.

Να υπενθυμίσουμε πως η Τουρκία διατηρεί την μεγαλύτερη offshore βάση της στο Κατάρ.

Εκεί εδρεύουν 3.000 Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι προστατεύουν τον εμίρη -που πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα- από τους άλλους Άραβες ηγέτες που θέλουν να τον ανατρέψουν.

Η τουρκική βάση στο Κατάρ ξεκίνησε την λειτουργία της τους πρώτους μήνες του 2016 και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η συμφωνία με την χώρα αυτή της Μέσης Ανατολή υπεγράφη με το σκεπτικό πως οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν τις «ίδιες απειλές».

Σύμφωνα με την «Voice Of America» ανάμεσα στις απειλές που οι δύο χώρες θεώρησαν κοινές είναι η αυξανόμενη απομόνωση τους σε μια περίοδο ανόδου της αστάθειας.


Η βάση αυτή σύμφωνα με αναλυτές όπως ο Τζόρτζιο Τσαφιέρο είναι επίσης συμβολική για την Τουρκία καθώς επιδεικνύει μια μεγαλύτερη επιρροή της Άγκυρας στην περιοχή και στηρίζει την ανεξαρτησία του Κατάρ από ισχυρούς γείτονες όπως το Ιράν και η Σαουδική Αραβία.

Ο ίδιος αναλυτής υπογραμμίζει πως μετά την συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, το Κατάρ δεν θεωρεί τις ΗΠΑ φερέγγυες και στράφηκε για αυτό τον λόγο στην Τουρκία, η επιστροφή της οποίας στην περιοχή έναν αιώνα μετά την αποχώρησή της ήταν και θέμα γοήτρου για την Άγκυρα.

Στο πλαίσιο του νεοθωμανισμού όμως όλα δείχνουν πως συνεχίζεται, αποδίδοντας καρπούς και το πρόγραμμα συνεργασίας με την κυβέρνηση της Σομαλίας.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης Σομαλών κομάντος από τις τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνοντας πως θα υπηρετήσουν την χώρα τους «παρέχοντας ασφάλεια και ειρήνη».

Η Τουρκία διαθέτει και σε αυτή την χώρα στρατιωτική βάση που μάλιστα εγκαινιάστηκε και με τις ευλογίες του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την Daily Sabah σε αυτή θα εδρεύουν 200 τούρκοι στρατιωτικοί και σε πρώτη φάση θα εκπαιδεύσουν 10.500 Σομαλούς στρατιώτες.

Η Άγκυρα παρέχει εδώ και 7 τουλάχιστον χρόνια στρατιωτική βοήθεια στη Σομαλία.

Με αυτή την βάση η Τουρκία αποκτά πρόσβαση στο «κέρας» της Αφρικής και μέσω αυτού την ικανότητα σχετικού ελέγχου της κρίσιμης για την εμπορική ναυσιπλοΐα οδού.

Όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία ανανεώθηκε σύμφωνα με την Yeni Safak η συνεργασία του κόμματος του Ερντογάν AKP με το εθνικιστικό κόμμα MHP των Γκρίζων Λύκων.

Μόνος σύμμαχος της Τουρκίας το Κατάρ
Το Κατάρ είναι ο μόνος σύμμαχος που έχει απομείνει στην Τουρκία στην περιοχή.

Το Κατάρ επίσης χρηματοδοτεί το καθεστώς Ερντογάν, τόσο στις ανάγκες του εντός της Τουρκίας, όσο και στους πολέμους στη Συρία και στη Λιβύη.

Τουρκία και Κατάρ είναι ο διαβολικός άξονας Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Απέναντι στους προαναφερθέντες «νόμιμους» τζιχαντιστές ορθώνεται πανίσχυρη η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου, Ιορδανίας, Εμιράτων και σύντομα και της Λιβύης.
Στο ίδιο πλευρό βρίσκονται και οι Κούρδοι της Συρίας.
Η συμμαχία αυτή υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία πραγματοποίησε την άσκηση με το Κατάρ για να μας «μπει στο μάτι» στις κοινές ασκήσεις που διεξάγουμε με Αίγυπτο, Εμιράτα και Ισραήλ.

Η ώρα των τζιχαντιστών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πλησιάζει.

Σε ό,τι αφορά τις «επενδύσεις» στην Ελλάδα, εάν δεν αλλάξει ο νυν εμίρης του Κατάρ, που είναι «μαριονέτα» του Ερντογάν, να μην επιτραπεί καμία επένδυση αυτών των τζιχαντιστών στη χώρα μας.

Επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα είναι σαν να επενδύει η Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Είναι Δούρειος Ίππος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.