GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Να πως λειτουργούν οι πράκτορες τουρκικών συμφερόντων

Ένας από τους πιο γνωστούς πράκτορες τουρκικών συμφερόντων στην Θράκη είναι και ο κ. Αλή Χουσείνογλου. Για τον καταγόμενο απ...




Ένας από τους πιο γνωστούς πράκτορες τουρκικών συμφερόντων στην Θράκη είναι και ο κ. Αλή Χουσείνογλου.
Για τον καταγόμενο από τον Ίασμο αυτόν κύριο, έχουμε γράψει κι άλλες φορές.
Αφορμή για το σημερινό μας κείμενο είναι οι δηλώσεις που έκανε στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο Αναντολού , λίγες μέρες μετά από το περιστατικό στο οποίο ένας βλαμμένος ή πράκτορας πήγε και έγραψε συνθήματα σε νεκροταφείο μουσουλμάνων στην Αλεξανδρούπολη.
Για να θυμηθούμε τι δήλωσε όπως τα μετέδωσε το πρακτορείο Αναντολού :

Αυτό το είδος επίθεσης στην Ελλάδα δεν συμβαίνει για πρώτη φορά και δεν θα είναι το τελευταίο, “δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο Αλή Χουσεϊνογλου του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Trakya, ο οποίος προέρχεται από τη Δυτική Θράκη.

“Αυτή η επίθεση είναι πολύ καλός δείκτης και μέρος της αυξανόμενης ισλαμοφοβίας και ρατσισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια”, εξήγησε.

Ο Χουσεϊνόγλου δήλωσε ότι μέσω αυτών των ρατσιστικών ισλαμοφοβικών επιθέσεων, οι άνθρωποι που μισούν το Ισλάμ και τους Τούρκους στέλνουν το μήνυμά τους ότι δεν σέβονται τα μνημεία του μουσουλμανικού παρελθόντος και δεν σέβονται καθόλου τους Μουσουλμάνους.

“Η επίθεση αυτή στόχευε τους μουσουλμάνους Τούρκους και το Ισλάμ στη Δυτική Θράκη”, δήλωσε ο Huseyinoglu.

“Η επίθεση αυτή αποδεικνύει την παρουσία εκείνων που ενοχλούνται από την μουσουλμανική τουρκική ταυτότητα στη Δυτική Θράκη”, πρόσθεσε.

…………………

“Το γεγονός ότι άνθρωποι από διαφορετικές θρησκείες και εθνικότητες ζουν δίπλα δίπλα εδώ και αιώνες ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της Δυτικής Θράκης”.

Ο Huseyinoglu τόνισε ότι τέτοιες επιθέσεις δεν βοηθούν την ενσωμάτωση της μειονότητας στην πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ο Huseyinoglu τόνισε ότι αυτή η επίθεση δεν ήταν μεμονωμένη εκδήλωση και ήταν πιθανώς οργανωμένη.

Παρόλο που δεν είναι γνωστό το πότε ακριβώς έγινε η επίθεση, ο Huseyinoglu είπε ότι η χρονική στιγμή ήταν σκόπιμη  και είχε σημασία.

Η επίθεση αναφέρθηκε λίγο μετά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Χουσεϊνόγλου.

“Είναι σημαντικό ότι η επίθεση έγινε μετά τις εκλογές στην Ευρώπη”, δήλωσε.

Υπογραμμίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογές το κόμμα DEB της Ελλάδας κέρδισε την υποστήριξη των εθνοτικών Τούρκων που ζουν στη χώρα, ο Χουσεϊνόγλου δήλωσε ότι αυτή η επίθεση μπορεί να έχει γίνει σαν απάντηση στη επιτυχία του κόμματος αυτού.
………….

Ο Χουσεϊνογλου υπογράμμισε ότι ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι εξέδωσαν καταδίκες για τέτοιες επιθέσεις αντί να λαμβάνουν αποτελεσματικά αντίμετρα για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις με μίσος.
Το κόμμα της Χρυσής Αυγής καταδίκασε επίσης την επίθεση.

“Μέχρι σήμερα, περίπου το 90% των ισλαμοφοβικών και άλλων υπόπτων υπόνοιας για το μίσος δεν έχουν εντοπιστεί ή συλληφθεί, ενώ ένα μεγάλο μέρος των συλληφθέντων επιτιθέμενων δεν τιμωρούνται”, δήλωσε.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ODIHR), από 128 περιστατικά εγκλημάτων μίσους που καταγράφηκαν από την ελληνική αστυνομία το 2017, μόνο 46 οδήγησαν σε διώξεις και μόνο έξι οδήγησαν σε ποινές.

Καταδικάζοντας την έλλειψη αποτρεπτικών μέτρων κατά των ισλαμοφοβικών επιθέσεων, ο Χουσεϊνογλου δήλωσε:
“Τέτοιες ισλαμοφοβικές επιθέσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν επειδή δεν υπάρχουν αποτελεσματικές κυρώσεις ή αποτελεσματικοί δικαστικοί μηχανισμοί”.

Ο Χουσεϊνόγλου τόνισε επίσης ότι είναι φυσιολογικό να υπάρξουν τέτοιες επιθέσεις σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ακόμη και μερικοί από τους κορυφαίους πολιτικούς και κληρικούς δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ισλαμοφοβική ρητορική.¨

Αλήθεια ο κ. Χουσείνογλου έχει αναφέρει ποτέ για τα εκκλησάκια στους δρόμους που κάποιοι τα σπάζουν με ρόπαλα ; (περιοχή Μεγάλου Δερείου).
Έχει κάνει καμία δήλωση για τις ρατσιστικές επιθέσεις που γίνονται στην Τουρκία σε βάρος Σύριων;
Είδε την απόπειρα λιντσαρίσματος στο Ουζουνγκιόλ σε βάρος τουριστών;

Εμείς δεν τον παρεξηγούμε, κατανοούμε πως στην δουλειά του είναι και αυτές οι δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Απλά αναρωτιόμαστε.

Για πόσο καιρό η Ελλάδα θα ανέχεται χωρίς να αντιδρά έναν Έλληνα πολίτη να εργάζεται σε αλλοδαπή υπηρεσία, ουσιαστικά σε βάρος των συμφερόντων της χώρας; 

tourkikanea.gr