GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δραματική η κατάσταση στην Αφρική: Καίνε περισσότερες πυρκαγιές από τον Αμαζόνιο!-Εικόνες

Δικαιολογημένα βέβαια η μεγαλύτερη προσοχή του πλανήτη έχει στραφεί στις καταστροφικές πυρκαγιές της Αμαζονίας, όμως, όπως μπο...





Δικαιολογημένα βέβαια η μεγαλύτερη προσοχή του πλανήτη έχει στραφεί στις καταστροφικές πυρκαγιές της Αμαζονίας, όμως, όπως μπορείτε να δείτε και σε δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε η NASA, ο «δεύτερος πράσινος πνεύμονας» της Γης, που βρίσκεται στην Αφρική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα πυρκαγιών.

Με την προσοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου να έχει πέσει – απόλυτα δικαιολογημένα – στις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, που «πνίγουν» τον Αμαζόνιο, υπάρχει μια άλλη, πολύ μεγάλη περιφέρεια που πλήττεται, επίσης, από τις φλόγες, χωρίς η προβολή να είναι ανάλογη. 

Ο λόγος γίνεται για την Αφρική, καθώς νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως οι πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή, είναι πολύ περισσότερες από αυτές στον Αμαζόνιο. 

Συγκεκριμένα, πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μίλια δάσους, στη λεκάνη του Κονγκό, είναι παραδεδομένα στις φλόγες, σε μια περιοχή, που είναι γνωστή ως ο «δεύτερος πράσινος πνεύμονας» της Γης.

Στις εκπληκτικές εικόνες της NASA, οι πυρκαγιές φαίνεται να καίνε στο κέντρο της ηπείρου, από τη Γκαμπόν ως την Αγκόλα.


Στη Σύνοδο Κορυφής της G7, ο πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν μίλησε για τις φωτιές της Αφρικής, αποκαλύπτοντας πως οι παγκόσμιοι ηγέτες εξέτασαν μια παρόμοια πρωτοβουλία με αυτή που προτάθηκε για την κατάσταση στη Βραζιλία και τις γύρω χώρες. 
«Το δάσος καίγεται επίσης στην υποσαχάρια Αφρική», ανέφερε.

Είναι αξιοσημείωτο πως, σε μια περίοδο δύο ημερών την περασμένη εβδομάδα, η Αγκόλα κατέγραψε τρεις φορές περισσότερες πυρκαγιές από τη Βραζιλία. 
Συγκεκριμένα, τα στατιστικά στοιχεία αποκάλυψαν ότι υπήρξαν 6.902 εστίες στην Αγκόλα και 3.395 στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σε σύγκριση με τις, περίπου, 2.200 πυρκαγιές στη Βραζιλία.

Όπως και στον Αμαζόνιο, τα αφρικανικά δάση απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και αποτελούν καταφύγιο για εκατοντάδες απειλούμενα είδη ζωής.

.