GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σύριοι στρατιώτες βγάζουν «Σέλφι» με… φόντο τα τείχη του τουρκικού οχυρού. (φωτο)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Τούρκοι και ο Ρ. Τ Ερντογάν. Η απόλυτη ήττα, η απόλυτη ισοπέδωση. Τσακισμένο ηθικό και καταστροφή...





Σε απόγνωση βρίσκονται οι Τούρκοι και ο Ρ. Τ Ερντογάν.

Η απόλυτη ήττα, η απόλυτη ισοπέδωση. Τσακισμένο ηθικό και καταστροφή.
Αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν αυτό που ζουν τις τελευταίες ώρες οι Τούρκοι!

Ο συριακός στρατός ολοκλήρωσε εδώ και λίγες ώρες την περικύκλωση ενός οχυρού (παρατηρητήριο – φυλάκιο) του τουρκικού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, στην εμπόλεμη βορειοδυτική Συρία, αφού κατέλαβαν χωριά και οικισμούς στη γύρω περιοχή.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος περικυκλώνουν το τουρκικό παρατηρητήριο στο Μόρεκ αφού κατέλαβαν τις άλλες τοποθεσίες αυτού του θυλάκου» που βρίσκεται ανάμεσα στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.



Όπως μετέδωσε εξάλλου το κρατικό συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Ιχμπαρίγια TV, ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει κωμοπόλεις στην ύπαιθρο της Χάμα και ασκεί «ασφυκτική πολιορκία».

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν περισσότερα από δέκα υψώματα και επεξέτειναν τον έλεγχό τους στον κύριο αυτοκινητόδρομο που υπάρχει στην περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδιδε ζωντανά από τη γειτονική πόλη Χαν Σεϊχούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεγάλο μέρος της περιοχής, που βρισκόταν εδώ και χρόνια υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, βρίσκεται τώρα είτε υπό τον έλεγχο του στρατού είτε μέσα στην ακτίνα πυρός του.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, βλέπετε Σύρους στρατιώτες να βγάζουν «σέλφι» φωτογραφίες με «φόντο» τα τείχη του τουρκικού οχυρού.




Η εικόνα που βλέπετε είναι τραβηγμένη μέσα από το τουρκικό οχυρό στο Μορέκ.
Δείχνει τους Σύρους στρατιώτες τη στιγμή που περικυκλώνουν τους Τούρκους.
Στην επόμενη φωτογραφία (κάτω), οι ίδιοι Σύροι στρατιώτες σε λήψη μέσα από τη φάλαγγά τους.


Στον πολεμικό χάρτη κάτω, το κίτρινο βέλος δείχνει την τοποθεσία του τουρκικού οχυρού, που περικύκλωσε ο συριακός στρατός, μετά την προέλασή του στα εδάφη των τζιχαντιστών.


Ο τουρκικός στρατός έχει οικοδομήσει συνολικά 12 οχυρά παρατηρητήρια, περιμετρικά των εδαφών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, παριστάνοντας την «εγγυήτρια δύναμη» της εκεχειρίας μεταξύ συριακού στρατού και τρομοκρατών.

Στην πραγματικότητα, οι Τούρκοι ήταν η «ασπίδα» που προστάτευε τους τρομοκράτες από τους κυβερνητικούς.

Τώρα που ο συριακός στρατός προελαύνει, για να απελευθερώσει και τη βορειοδυτική Συρία, ανοίγει μεγάλο θέμα με την παράνομη - κατά τη Συρία- τουρκική στρατιωτική παρουσία στα εδάφη της.

Να τονιστεί εδώ ότι οι Τούρκοι εισέβαλαν ή αναπτύχθηκαν σε συριακά εδάφη μετά από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν.

tribune.gr