GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Μόσχα – Ο ρόλος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί σε Ρωσία και Κίνα με τις συνεχιζόμενες «αυθόρμητες» διαδηλώσεις χιλιάδων ακτιβιστών σε Μόσχα και...





Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί σε Ρωσία και Κίνα με τις συνεχιζόμενες «αυθόρμητες» διαδηλώσεις χιλιάδων ακτιβιστών σε Μόσχα και Χονγκ κονγκ, οι οποίες προκαλούν πονοκέφαλο σε ρωσική και κινεζική πολιτική ηγεσία αντίστοιχα.

Ρωσικά ΜΜΕ θεωρούν την μαζική διαδήλωση μελών της αντιπολίτευσης  στην Μόσχα το Σάββατο, ως «πρόβα του ρωσικού Maidan» στα κοινωνικά δίκτυα. 
Μεγάλες μάζες ανθρώπων κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πράξεις των ρωσικών αρχών, από τις οποίες κυνηγήθηκαν χτυπήθηκαν και στο τέλος διασκορπίστηκαν χιλιάδες διαδηλωτές.

Ποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν από το τι συνέβη, αναρωτιέται  ρωσικό κρατικό αμυντικό ινστιτούτο και ο Sergey Marzhetsky.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ;

Κάποια στοιχεία της αντιπολίτευσης δεν έγιναν δεκτά να θέσουν υποψηφιότητα για τη Δούμα στις εκλογές στη πόλη της Μόσχας.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι απέρριψαν μεγάλο αριθμό υπογραφών που συγκεντρώθηκαν από ανεξάρτητους υποψηφίους.

Η αντιπολίτευση τότε κάλεσε τους υποστηρικτές της να κατεβούν σε διαμαρτυρίες.
Πρέπει να σημειωθεί ότι χωρίς συντονισμό με τις αρχές, αυτές οι διαδηλώσεις θεωρούνται  παράνομες με όλες τις συνέπειες για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, τονίζει το ρωσικό ινστιτούτο.

Οι συνέπειες δεν ήταν δύσκολο να τις δούμε.
Οι περισσότεροι ηγέτες της διαδήλωσης συνελήφθησαν πριν από τη συγκέντρωση.
Παρ ‘όλα αυτά, η εκδήλωση έλαβε χώρα και ήταν πολύ μεγάλη.
Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, περίπου 10 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην μη συντονισμένη διαδήλωση.
Η εικόνα ήταν  εντυπωσιακή και μας  κάνει να σκεφτούμε την όλη κατάσταση από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, περισσότεροι από τους μισούς κρατούμενους ήταν επισκέπτες της ρωσικής πρωτεύουσας, που ήρθαν στη Μόσχα από άλλα μέρη για να διαμαρτυρηθούν.
Η δράση τους αφορούσε τις εκλογές για τη νομοθετική εξουσία της Δούμα στην Μόσχα, η οποία δεν τους επηρεάζει άμεσα με τη θέσπιση νόμων για ολόκληρη τη χώρα.

Έτσι τι έκανε ακριβώς όλους αυτούς τους ανθρώπους να μετακινηθούν από τις επαρχίες τους  και να σπεύσουν στην πρωτεύουσα για να στηρίξουν τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης για τη Δούμα στην Μόσχα;

Η απάντηση είναι απλή, τα χρήματα.
Πόσο κοστίζει να έρθουν ακτιβιστές στη Μόσχα και να τους τοποθετήσουν στην πρωτεύουσα, πληρώνοντας  τη διαμονή και τις υπηρεσίες τους για την επικείμενη διαμαρτυρία;
Πολύ ακριβά λένε αυτοί που γνωρίζουν.

Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτοί που συνυπέγραψαν σε όλο αυτό, γνώριζαν τις συνέπειες από τις ρωσικές αρχές, τις οποίες και αγνόησαν.
Αλλά έπρεπε να «προκαλέσουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον».
Συνολικά, αυτό δείχνει την παρουσία  σχετικού οργανισμού (ΜΚΟ) και μια  εντυπωσιακή χρηματοδότηση.
Και υπάρχει ήδη κάτι που πρέπει να σκεφτούμε.

Η Ρωσία κατηγορείται για κάποιου είδους «παρέμβαση» στις προηγούμενες αμερικανικές εκλογές, ενώ στη Ρωσία παρεμβαίνουν ξένες δυνάμεις στην εκλογική διαδικασία χωρίς καμία αμηχανία.

Η γερμανική πρεσβεία, άμεσα με tweet παρενέβη στο θέμα:

«Όλα αυτά μας ανησυχούν πολύ.
Οι Ρώσοι πολίτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ειλικρινά και ελεύθερα».

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Welle και ο δημοσιογράφος Σεργκέι Ντικ ήταν μεταξύ εκείνων που κάλυπταν την παράνομη διαδήλωση, δίνοντας  μια σημαντική πρόβλεψη ότι το Κρεμλίνο θα συνεχίσει να «διαλύει» με ωμό τρόπο, παρόμοιες διαμαρτυρίες σαν να γνωρίζει όμως ότι θα έρθουν και άλλες τέτοιες.

Υπάρχουν υπόνοιες στις ρωσικές αρχές ότι τέτοιες μεγάλες συναντήσεις θα  επαναληφθούν στη Μόσχα, με σκοπό να μπορούν να εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Κρεμλίνο παρενέβη στο θέμα αυτό, με τέτοιο «χονδροειδή» τρόπο .

Σημειώνεται ότι την κάλυψη των γεγονότων είχαν δημοσιογράφοι του BBC, οι οποίοι παρουσίασαν συγκέντρωση 20 χιλιάδων ατόμων.
Εμφάνισαν φωτογραφίες και πλάνα, μαζικές συλλήψεις και ωμή ρωσική αστυνομική βία στους αναγνώστες τους, αναφέροντας περί «ανομίας του Πούτιν».

Τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης προετοιμάζουν το ακροατήριό τους και εκείνους που τους παρακολουθούν στη Ρωσία, για την καταγγελία ενός «αστυνομικού  καθεστώτος που παραβιάζει δημοκρατικές ελευθερίες, θέτοντας την χώρα στα ίδια επίπεδα με το Ιράν «, γράφει ο ρωσικός τύπος.

Ρώσοι αξιωματούχοι τονίζουν: «οι διαδηλώσεις του δρόμου κατά του Προέδρου Πούτιν δεν θα τον απομακρύνουν από μόνες τους . Πολύ πιο επικίνδυνη ‘άποψη έχει ο  Maxim Kukhar, πρώην μαχητής της 95ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά και αρχισυντάκτης του Forbes Ουκρανίας, για την ιδέα της στρατιωτικής βοήθειας από τους ανεξάρτητους Ουκρανούς «δημοκράτες» :

«Προς τα σύνορα, πρέπει να στείλουμε  επειγόντως μερικές από τις καλύτερες ταξιαρχίες μας.
Οι  στρατιωτικοί από τις «καλύτερες ταξιαρχίες» μας θα μπορούσαν να παρέχουν υποστήριξη στην Ρωσική  αντιπολίτευση.
Φυσικά, όχι με εισβολή, αλλά απευθείας στο έδαφος, διοργανώνοντας προκλήσεις και παρέχοντας έντονη υποστήριξη στους διαδηλωτές».

Την ίδια στιγμή στο μακρινό Χονγκ κονγκ (πρώην βρετανική αποικία) η κατάσταση εκτραχύνεται συνεχώς,  ενώ οι διαδηλώσεις απέκτησαν μόνιμο χαρακτήρα, καθώς οι κινεζικές αρχές ομιλούν για «ξένο δάκτυλο».

Έτσι, έχουμε πρόβα τύπου «πλατείας Maidan» σε Ρωσία και Κίνα ταυτόχρονα, ως μέρος δυτικού σχεδίου αποσταθεροποίησης εκτιμούν σε Μόσχα και Πεκίνο.

.