GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εκκενώνονται δύο χωριά στην Εύβοια - ΤΩΡΑ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες αρχές στην Εύβοια, καθώς η μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από τα ξημερώματα απειλ...







Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες αρχές στην Εύβοια, καθώς η μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από τα ξημερώματα απειλεί δύο οικισμούς.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή να εκκενωθούν δύο χωριά και να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι.
Πρόκειται για τους οικισμούς Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι.



Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη, ενώ νωρίτερα χτύπησαν οι καμπάνες και αστυνομικοί και πυροσβέστες κάλεσαν τους κατοίκους να φύγουν από τον οικισμό.

Στο σημείο, εξάλλου, βρίσκονταν ήδη λεωφορεία, ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι, ωστόσο σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ορισμένοι αρνούνται να αποχωρήσουν και θέλουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Οι καπνοί είναι ιδιαίτερα πυκνοί και η ορατότητα περιορισμένη, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο κατάσβεσης.

Νωρίτερα, με εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως είχε μεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα ώστε να γίνει προληπτική απομάκρυνση, εφόσον κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονταν προς τα εκεί.
Νωρίς το πρωί, εξάλλου, απομακρύνθηκαν προληπτικά τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος.
Η πυρκαγιά καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη αεροπορικώς στα Ψαχνά της Εύβοιας, συνοδευόμενος από ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΓΓΠΠ.


Δείτε τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr από τη φωτιά, όπως φαίνεται από τον οικισμό Μακρυμάλλη:


Φωτογραφίες: INTIME







.