GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αλβανία: Κόλλησαν χαρτιά υγείας στο μνημείο των Τούρκων στα Τίρανα

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία η ανέγερση στα Τίρανα μνημείου προς τιμήν των Τούρκων υποστηρικτών του Ερντογά...




Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία η ανέγερση στα Τίρανα μνημείου προς τιμήν των Τούρκων υποστηρικτών του Ερντογάν που σκοτώθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Αλβανοί που εναντιώνονται στις πολιτικές Ράμα που έχουν καταστήσει την πατρίδας τους τουρκικό προτεκτοράτο -υπάρχουν και τέτοιοι Αλβανοί- άφησαν χαρτιά τουαλέτας πάνω στο μνημείο και κόλλησαν μηνύματα διαμαρτυρίας.

Όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, στο μνημείο που στήθηκε προς τιμήν των 251 Τούρκων θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, άγνωστοι κόλλησαν σε αυτό χαρτί υγείας και τοποθέτησαν ένα χαρτί που έγραφε:

«Σεβασμός για όλους που δεν ζουν, αλλά αυτό το μνημείο δεν μας ανήκει, ανήκει στους πρώην κατακτητές μας.

»Έγινε την 11/8/2019 ειρηνικά σε μια δημοκρατική χώρα».


«Σεβασμός για όλους που δεν ζουν, αλλά αυτό το μνημείο δεν μας ανήκει, ανήκει στους πρώην κατακτητές μας.

Έγινε την 11/8/2019 ειρηνικά σε μια δημοκρατική χώρα»
Η τοποθέτηση του τουρκικού μνημείου δεν έγινε αποδεκτή από διανοούμενους και αναλυτές στην Αλβανία.
Οι περισσότεροι είπαν ότι τα μνημεία στήνονται για τους Αλβανούς ήρωες και όχι για ξένους προς τη χώρα.



«Ντροπή» για την Αλβανία

Ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής, Αλόν Μπεν Μεΐρ, επέκρινε την αλβανική κυβέρνηση για τη δημιουργία του μνημείου, γράφει το αλβανικό Politiko.

Ο αναλυτής τονίζει ότι είναι ντροπή για την Αλβανία να σκύβει και να υποκύπτει στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τώρα τα Τίρανα έχουν αναγείρει ένα μνημείο για τα θύματα του ανελέητου δικτάτορα Ερντογάν, ο οποίος έχει φυλακίσει εκατοντάδες χιλιάδες αθώους ανθρώπους.

»Είναι ντροπή για την Αλβανία που εξακολουθεί να παίζεται (σαν κομπολόι) στα χέρια του Ερντογάν», σημειώνει ο Αμερικανός αναλυτής.

.