GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Προχωρά η επένδυση ομογενούς ύψους σχεδόν μισού δισ. στην Αφάντου

ΑΘΗΝΑ. Διαβεβαιώσεις ότι επιλύονται τα τελευταία προβλήματα στη μεγάλη επένδυση του Ελληνοαμερικανού επενδυτή Μερκούριου Αγγελ...




ΑΘΗΝΑ. Διαβεβαιώσεις ότι επιλύονται τα τελευταία προβλήματα στη μεγάλη επένδυση του Ελληνοαμερικανού επενδυτή Μερκούριου Αγγελιάδη, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο υπουργείο τη Δευτέρα και συζήτησαν σχετικά τα της επένδυσης, και, μάλιστα ο κ. Αγγελιάδης μίλησε τηλεφωνικά από το υπουργείο και με τον Πρωθυπουργό, όπως ανέφερε στον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ» σε ρεπορτάζ του Αρη Παπαδόπουλου.

Κληθείς να εκφράσει τώρα τα συναισθήματά του για τα πέντε αυτά χρόνια που πασχίζει να βάλει μπροστά την μεγάλη επένδυση είπε ότι είναι πολύ αισιόδοξος πλέον και ευτυχώς όλα καλά γιατί «πέντε χρόνια είναι πολλά, η ηλικία περνάει και μικραίνει και ο ενθουσιασμός».

Οπως δήλωσε, θα επιλυθούν πλέον κάποια μικρά προβλήματα όπως ο αιγιαλός, τα πολυβολεία εντός της μεγάλης έκτασης και κάποιες καντίνες που λειτουργούν.

Αμέσως μετά ξεκινάει τη επένδυση, «γιατί σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε και το γκολφ με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και να απευθυνθούμε στον τουρισμό όλου του χρόνου, και του χειμώνα δηλαδή με προσέλκυση τουριστών μέσα από πολύ ποιοτικές υπηρεσίες και δομές».

Η μεγαλύτερη ίσως καθυστέρηση οφείλεται στην Αρχαιολογία.
Ευτυχώς το θέμα επιλύθηκε τον Οκτώβριο του 2018.
Και, όπως είχε γράψει τότε ο Ομογενιακός «Ε.Κ.»:

«Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στην Αφάντου, όχι μόνο δεν αποτελούν εμπόδιο για την πραγματοποίηση της επένδυσης, αλλά μπορούν, μέσα από την κατάλληλη ανάδειξή τους, να της προσδώσουν ισχυρή προστιθέμενη αξία».

Αυτό είχε επισημάνει τον Οκτώβριο ο τότε υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής, για τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών τομών που διενήργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Αφάντου της Ρόδου, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από διαγωνισμό, πλειοδότης τον Ιούλιο του 2014 ανακηρύχθηκε για την μεγάλη έκταση των 1.360 στρεμμάτων στην Αφάντου Ρόδου η εταιρεία του ομογενή Μερκούριου Αγγελιάδη.
Την ήθελε αυτή την επένδυση ο κ. Αγγελιάδης.
Το είχε όνειρο ζωής.
Κι όταν ανακηρύχθηκε πλειοδότης είχε πει μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα»: «Φιλέτο θα το χαρακτήριζα, γιατί είναι μία περιοχή πολύ καλή, πάρα πολύ καλή που όμως τόσα χρόνια μαράζωνε».

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο υπουργός Α. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη συνάντηση για την επένδυση της Αφάντου, με τον κ. Αγγελιάδη, τη Δευτέρα, δήλωσε:
«Συναντηθήκαμε με τον κ. Αγγελιάδη και την ομάδα του, που όλοι μαζί κάνουν τη μεγάλη επένδυση.
Τα προβλήματά τους τελείωσαν. Θα γίνουν όλα όπως πρέπει».

Υπενθυμίζεται, ότι ο προϋπολογισμός για το έργο πλησιάζει το μισό δισ. ευρώ και ο στόχος είναι να ενταχθεί το γκολφ της Αφάντου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Οπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός για τις επενδύσεις σε Κασσιόπη, Αφάντου και ΕΛΒΟ:

«Με την ίδια ομάδα που αναλάβαμε να ξεκολλήσουμε την επένδυση στο Ελληνικό και την ξεκολλήσαμε, με την ίδια ομάδα ξεκινάμε, πάλι με εντολή του Πρωθυπουργού, παραδείγματος χάριν με την Κασσιόπη που είναι μια άλλη μεγάλη εμβληματική επένδυση, την οποία συζητάμε εδώ και εφτά χρόνια. 
Η Κασσιόπη λοιπόν είναι η επόμενη, το Αφάντου της Ρόδου είναι η μεθεπόμενη και ξεκινάμε διαγωνισμό για την ΕΛΒΟ, όπου προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Ο διαγωνισμός θα γίνει τον Σεπτέμβριο και αυτή τη φορά θα πετύχει.
Διότι η διαφορά σήμερα είναι ότι οι επενδυτές που έρχονται καταλαβαίνουν ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά».

ekirikas.com