GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Απόγονοι του Κωνσταντίνου Κανάρη βρέθηκαν στη Χίο και τίμησαν τη μνήμη του ήρωα της επανάστασης

''Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η δόξα μονάχη, χαιρετά τα λαμπρά παλληκάρια...και στην κώμη στεφάνι φορεί,...





''Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η δόξα μονάχη, χαιρετά τα λαμπρά παλληκάρια...και στην κώμη στεφάνι φορεί, γινωμένο από λίγα χορτάρια...που είχαν μείνει στην έρημη γη...''!!!

Μπορεί να πέρασαν δύο αιώνες από τότε που ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ανατίναξε την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή, ως αντίποινα για την καταστροφή των Ψαρών και τη μεγάλη σφαγή της Χίου, το όνομά του όμως έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ένδοξη ελληνική ιστορία και στην προσπάθεια των Ελλήνων να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό.



Το απόγευμα της Δευτέρας, οι αρχές του νησιού, παρουσία του απόγονού από τη Γαλλία κ. Michel Marbot πραγματοποίησαν εκδήλωση τιμής στη μνήμη του ήρωα της ελληνικής.

Η τελετή περιελάμβανε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου με τον κ. Marbot να απαγγέλει στα ελληνικά το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού «Η καταστροφή των Ψαρών» και να επιχειρεί μία ιστορική αποτύπωση του εγχειρήματος του Κωνσταντίνου Κανάρη, που έκανε όλη την Ευρώπη να μιλά γι αυτόν.