GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σε επιφυλακή το ΠΝ: Η Τουρκία συγκεντρώνει μεγάλες ναυτικές δυνάμεις στον ναύσταθμο του Ακσάζ

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς στο ναύσταθμο του Ακσάζ έχει παρατηρηθεί τις τελευταί...





Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς στο ναύσταθμο του Ακσάζ έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Η συγκέντρωση των δυνάμεων αυτών συνέπεσε χρονικά με την προαναγγελία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, για την αποστολή ενός ακόμη σκάφους του «Oruc Reis» στην ανατολική Μεσόγειο, όπως γράφει η «Realnews».

Αν και το τουρκικό σκάφος, παρά τις ανακοινώσεις Cavusoglu, ακόμη δεν έχει βγει στο Αιγαίο, η κινητικότητα που παρουσιάζει ο τουρκικός στόλος δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νούμερο ένα σενάριο, που απασχολεί τους επιτελείς έχει να κάνει με το Καστελόριζο και την ενδεχόμενη τουρκική παρουσία πέριξ του νησιού, όπου πάντως υπάρχει ενισχυμένη δύναμη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.


Ενδεικτικό της ετοιμότητας, που υπάρχει, είναι ότι μετά από πολύ καιρό με υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στον ναύσταθμο έχει εξασφαλιστεί διαθεσιμότητα πολεμικών πλοίων, που αγγίζει το 100%.

Ειδικά για τις φρεγάτες του Στόλου έγινε τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπήρχαν.

Η τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο έχει αναγκάσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε πολύμηνη κατάσταση επιφυλακής, η οποία κοστίζει σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού αλλά και οικονομικά.

Αυτός ο πόλεμος φθοράς είναι ένας από τους στόχους της τουρκικής στρατηγικής, με την Άγκυρα να έχει το πλεονέκτημα της επιλογής του χρόνου εκδήλωσης μίας κρίσης.

pentapostagma.gr