GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις πολιορκούν το Χονγκ Κονγκ - 6 Ταξιαρχίες έτοιμες να εισβάλλουν στην πόλη (βίντεο)

Κινεζικές χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το Χονγκ Κονγκ κι ενώ οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει εδώ και αρκετ...





Κινεζικές χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το Χονγκ Κονγκ κι ενώ οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει εδώ και αρκετές ημέρες κλιμακώνονται συνεχώς, καθώς οι διαδηλωτές ζητούν εκδημοκρατισμό της διακυβέρνησης της περιοχής που ήταν αγγλική αποικία μέχρι το 1997, αλλά απολάμβανε καθεστώς πλήρους ελευθερίας και τώρα βιώνει την σκληρή διακυβέρνηση του Πεκίνου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Πεκίνο ήταν η κατάληψη από τους διαδηλωτές του αεροδρομίου του Χονγκ-Κονγκ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αστυνομία κάνει ακόμα προσπάθειες να τους απομακρύνει αλλά αν δεν τα καταφέρει πιθανόν να επέμβει ο στρατός.

Τέσσερις κινεζικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες πολιορκούν την πλέον πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη και δύο Ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων έχουν ακροβολιστεί σε στρατηγικά σημεία και ετοιμάζονται να εισέλθουν εντός των πόλης, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να ελέγξουν πλέον τους διαδηλωτές, νέους στην συντριπτική πλειοψηφία τους.

Επίσης τρία πυραυλοφόρα σκάφη του Ναυτικού της Κίνας, έχουν φτάσει στα ανοικτά του Χονγκ Κονγκ και είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού, στέλνοντας μήνυμα στους  διαδηλωτές.

Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν συνεχώς επάνω από το Χονγκ Κονγκ των 7,5 εκατομμυρίων ψυχών.

Την ίδια ώρα το Πεκίνο κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι ενθαρρύνει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. 
Μάλιστα την Τρίτη, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κάλεσε τις ΗΠΑ «να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».

Πριν λίγες ημέρες κινεζικά ΜΜΕ είχαν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες των οργανωτών των διαδηλώσεων σε συνάντησή με υψηλόβαθμα στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας.


«Η κατάσταση είναι περίπλοκη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρχει ειρηνική επίλυση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Νιου Τζέρσεϊ.
Λίγο αργότερα όμως, σε ανάρτησή στο Twitter,αποκάλυψε την μετακίνηση κινεζικών στρατευμάτων στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ.

«Πολλοί κατηγορούν εμένα και τις ΗΠΑ για τα προβλήματα στο Χονγκ Κονγκ. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί», έγραψε αρχικά ο Τραμπ στο Twitter. 
«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας έχουν ενημερώσει ότι η κινεζική κυβέρνηση μετακινεί στρατεύματα στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ.
Ολοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι και ασφαλείς», ανέφερε σε επόμενη ανάρτησή του.


«Το ζήτημα του Χονγκ Κονγκ είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, πολύ δύσκολη», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Χονγκ Κονγκ.
«Θα δούμε τι θα συμβεί.
Είναι περίπλοκη κατάσταση.
Πιστεύω ότι θα λυθεί, και ελπίζω ότι θα λυθεί, προς όφελος της ελευθερίας.
Ελπίζω να λυθεί προς όφελος όλων, και προς όφελος της Κίνας.
Ελπίζω ότι θα επιλυθεί ειρηνικά.
Ελπίζω να μην τραυματιστεί κανείς.
Ελπίζω να μην σκοτωθεί κανείς», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όλοι στη Δύση έχουν στο μυαλό τους τη σφαγή της Τιανμεν του 1989, όταν ο κινεζικός στρατός διέλυσε βίαια τις διαδηλώσεις, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει άγνωστος μέχρι και σήμερα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκρούς.