GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τραγική ΑΕΚ και... αντίο Ευρώπη! - Ανετα 3-1 η Τράμπζονσπορ

ΑΕΚ – Τράμπζονσπορ: Βαριά ήττα με σκορ 3-1 και μάλιστα με ανατροπή γνώρισε η ΑΕΚ από την Τράμπζονσπορ στο άδειο λόγω τιμωρία...





ΑΕΚ – Τράμπζονσπορ: Βαριά ήττα με σκορ 3-1 και μάλιστα με ανατροπή γνώρισε η ΑΕΚ από την Τράμπζονσπορ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και ουσιαστικά αποχαιρετά την Ευρώπη από το πρώτο ματς για τα πλέι οφ του Europa League.

Παρότι η Ένωση ξεκίνησε ιδανικά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 4’ με τον Λιβάγια, από εκεί και πέρα ο Εκουμπάν με τρία γκολ (28’, 44’ και 70’) όχι μόνο χάρισε το διπλό στους Τούρκους που έχασαν και πέναλτι στο 1-0, αλλά φανέρωσε και τα μεγάλα προβλήματα της ΑΕΚ.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν... κατάλαβε πως χάθηκε το ματς και γιατί οι φιλοξενούμενοι από το δεκάλεπτο και μετά έβγαιναν όποτε ήθελαν στην κόντρα, η ομάδα του ήταν ασύνδετη και ανέτοιμη, ενώ για τα γκολ φταίνε τόσοι οι δύο στόπερ Σβάρνας και Βράνιες, αλλά και ο Μπάρκας.

Ο πάγκος σε Ζεράλδες, το ρίσκο με Σβάρνα και ο Λιβάγια

Ο Όσκαρ Καρντόσο προφανώς επηρεασμένος από όσα είδε και όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Κραϊόβα, αποφάσισε να μην ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τους ντεφορμέ Ζεράλντες και Κρίστισιτς και έδωσε φανέλα βασικού στους Βέρντε και Σιμάο, ενώ στην άμυνα πήρε το ρίσκο και ξεκίνησε με τον Σβάρνα αντί του πιο έμπειρου Οικονόμου.
Συγκεκριμένα, στο 4-2-3-1, είχε τον Μπάρκα στην εστία, τον Παουλίνιο δεξιά, τον Λόπες αριστερά, τους Βράνιες – Σβάρνα στα στόπερ, τους Σιμόες – Σιμάο στον άξονα, τους Μάνταλο – Βέρντε στα άκρα και τον Λιβάγια πίσω από τον Ολιβέιρα.

Το ιδανικό ξεκίνημα, το... ανύπαρκτο πέναλτι και η ανατροπή

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 4’, όταν ο Λόπες γύρισε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Λιβάγια με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! 
Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των Κιτρινόμαυρων, οι οποίο πιέζοντας ψηλά στα επόμενα λεπτά είχαν άλλη μία καλή στιγμή στο 11’ με το σουτ του Ολιβέιρα που μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια ο Τσακίρ.

Ωστόσο, μετά το δεκάλεπτο η Τράμπζονσπορ έδειξε πως έχει εξαιρετική ποιότητα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά και ταχύτητα, που δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους Σβάρνα και Βράνιες.
Ο Εκουμπάν προειδοποίησε στο 17’ όταν πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 22’ ο διαιτητής έδωσε ένα... τραβηγμένο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βράνιες στον Νόβακ.
Από το ριπλέι δεν φάνηκε να υπάρχει επαφή, ενώ η Ένωση το χαρακτήρισε στα Social Media ανύπαρκτο!
Πάντως ο Σόσα που ανέλαβε την εκτέλεση σημάδεψε το δοκάρι και η ΑΕΚ τη... γλίτωσε, έστω προσωρινά.

Γιατί στο 28’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ενουακέμε έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Νόβακ, από εκεί κατέληξε στον Εκουμπάν, ο οποίος από θέση βολής νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0!
Η Τράμπζονσπορ είχε φέρει πλέον το ματς στα μέτρα της, ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε στο γήπεδο και στο 44’ ήρθε το 1-2, όταν μετά από κόρνερ, ο Εκουμπάν με κεφαλιά αμρκάριστος βρήκε πάλι δίχτυα.
Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού στο 45’ ο Μπάρκας σταμάτησε τον Σόρλοτ σε μοναδικό τετ α τετ.



Ανύπαρκτη αντίδραση, άργησαν αλλαγές και... αντίο πρόκριση

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ, ο Καρντόσο δεν έκανε κάποια αλλαγή, με συνέπεια η Ένωση να συνεχίσει να... παραπαίει και να μην βγάζει καμία αντίδραση στο χορτάρι, με εξαίρεση κάποια φιλόδοξα σουτ.
Στο 63’ πέρασε ο Κρίστισιτς αντί του Σιμάο και στο 65’ ο Ζεράλντες αντί του Βέρντε, όμως οι Κιτρινόμαυροι ήταν τελείως ασύνδετοι και με τρομερά αμυντικά κενά, τα οποία και δεν άργησαν να πληρώσουν.

Στο 70’ ο Ουμούρ με κάθετη πάσα έβγαλε τον Εκουμπάν σε θέση τετ α τετ και αυτός σκόραρε με πλασέ και άνεση για το 1-3!
Ουσιαστικά αυτό το γκολ έβαλε... τέλος και στα όποια όνειρα της Ένωσης για πρόκρισης, ενώ η εικόνα και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.
Στο 77’ ο Ζεράλντες έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τσακίρ απέκρουσε από κοντά το σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 83’πέρασε στο ματς και ο Γιακουμάκης αντί του Ολιβέιρα, που ήταν κάκιστος και φανερά ανέτοιμος.



http://sportdog.gr