GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι ψάχνουν το αόρατο Ελληνικό υποβρύχιο «214» που τους κάνει την ζημιά σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο

Συνεχίζονται οι προκλήσεις δίχως όρια από τους Τούρκους. Η Άγκυρα δυναμιτίζει το κλίμα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο διά θαλάσση...




Συνεχίζονται οι προκλήσεις δίχως όρια από τους Τούρκους.
Η Άγκυρα δυναμιτίζει το κλίμα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο διά θαλάσσης και αέρος και κανείς δεν γνωρίζει που θα φθάσει η κατάσταση.

Πάντως οι ΕΔ είναι σε ετοιμότητα, το Oruc Reis, ενώ βρισκόταν στα Στενά της Χίου υπό την συνοδεία της φρεγάτας F243 TCG Yildirim και της κορβέτας F512 TCG Buyukada, η φρεγάτα Έλλη βρισκόταν πάρα πόδας.

Έτσι λοιπόν, την ώρα που οι περισσότερες εκ των 56 παραβιάσεων έγιναν από τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο -και εκεί σημειώθηκαν οι αερομαχίες της Τρίτης-, ο ιπτάμενος κυνηγός αναζητούσε τον υποβρύχιο κυνηγό.

Οι Τούρκοι ιπτάμενοι των μαχητικών κατά μια έννοια απασχολούσαν τους πιλότους των Ελληνικών αεροσκαφών ώστε να μην ενοχλήσουν- αναχαιτίσουν το δικό τους αεροσκάφος, το κατασκοπευτικό CN-235 με τις ανθυποβρυχιακές δυνατότητες που έκανε 17 παραβιάσεις, ενώ κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου μέχρι το όριο του FIR Λευκωσίας, αναφέρει το hellasjournal.com

Η πορεία που διέγραψε και όχι μόνο για δεύτερη μέρα, προδίδει την αποστολή του η οποία είναι ο εντοπισμός Ελληνικών υποβρυχίων τα οποία βρίσκονται εν καταδύσει στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Το γεγονός ότι υπάρχει υποβρύχιο Ελληνικό στην περιοχή είναι κάτι που οι Τούρκοι δεν το θέλουν, διότι γνωρίζουν πως υπάρχει τακτικό πλεονέκτημα κι αυτό δεν θα λειτουργήσει υπέρ τους εφόσον θελήσουν να προκαλέσουν με έρευνες σε τμήματα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το να εντοπιστεί όμως ο υπερσύγχρονος υποβρύχιος κυνηγός τύπου 214 «Παπανικολής» δεν είναι μια εύκολη αποστολή που μπορεί να βγει εις πέρας από τα πληρώματα και τα συστήματα του CN-235 παρά μόνο ίσως από τύχη.

Αθόρυβο, ακίνητο, σε κατάδυση, περιμένει την κατάλληλη στιγμή για την υλοποίηση της αποστολής που έχει λάβει.
Ένα «φονικό» εργαλείο που γνωρίζει πολύ καλά το Τουρκικό επιτελείο ότι υπερτερεί η χώρα μας στο υποβρύχιο αθέατο θέατρο επιχειρήσεων.