GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΘΡΑΚΗ 2020

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ειδησεογραφία και τον δημόσιο σχολιασμό σχετικά με την Επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 2021 στην οποία ο πρωθ...




Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ειδησεογραφία και τον δημόσιο σχολιασμό σχετικά με την Επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 2021 στην οποία ο πρωθυπουργός όρισε πρόεδρο την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.
Πρόκειται για τους εορτασμούς των 2 αιώνων από την εθνική μας Επανάσταση (και ελεύθερου εθνικού βίου), που θα κορυφωθούν στην πρωτεύουσα σε 2 περίπου χρόνια. 
Υπάρχει όμως και μία ακόμη σημαντικότατη επέτειος, όχι μόνο τοπικής σημασίας, που δεν βλέπουμε να κινεί κάποιο ενδιαφέρον ούτε καν μεταξύ των πιο άμεσα εμπλεκόμενων.
Αναφερόμαστε στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης, το τελευταίο χερσαίο έδαφος που εντάχθηκε στον εθνικό κορμό.
Τον Μάιο του 1920, και μετά από πεντέμιση αιώνες μαύρης σκλαβιάς ο (μισός) θρακικός ελληνισμός ανάσανε και πλέον συμπληρώνει έναν αιώνα ελευθερίας (με την εξαίρεση της Κατοχής 1941-44). 
Ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχουμε ήδη προτείνει στον δήμαρχο Κομοτηνής να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για χρηματοδότηση και συντονισμό ενός διεθνούς συνεδρίου αλλά και των εορτασμών που συνάδουν με την επέτειο, ωστόσο εκείνος μας παρέπεμψε στον διάδοχό του που αναλαμβάνει τον Σεπτέμβριο.
Επίσης η επαφή που κάναμε με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ήταν θετική, μένει λοιπόν κάποιος να αναλάβει να τραβήξει μπροστά τα πράγματα.
Όμως πέρα από την τοπική διάσταση, η εκατονταετηρίδα μιας ελεύθερης Θράκης δεν θα έπρεπε να αφορά και το εθνικό μας κέντρο;
Οι λόγοι είναι προφανείς και δεν χρήζουν έκθεσης, η δε αίγλη που θα λάβει το παν με την εμπλοκή φορέων της Αθήνας θα δώσει το κατάλληλο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της πατρίδας μας.
Τα χρονικά περιθώρια είναι ήδη στενά, πολιτική βούληση χρειάζεται και το ταχύτερο δυνατόν.

Σπάρτακος - Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής