GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο θρύλος άλωσε την Πόλη! - Πήρε την Μπασκισεχίρ με Ο-1 (βίντεο)

Ολυμπιακός: Μπορεί να έφτασαν μια ανάσα από την... αυτοκτονία, όμως οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν με τεράστια νίκη (1-0) από την έδρ...





Ολυμπιακός: Μπορεί να έφτασαν μια ανάσα από την... αυτοκτονία, όμως οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν με τεράστια νίκη (1-0) από την έδρα της Μπασακσεχίρ και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Champions League ενόψει της ρεβάνς (13/8).

Ο Γιώργος Μασούρας σημείωσε το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του εξαιρετικού Ματιέ Βαλμπουενά στο 53', όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζοσέ Σα, που απέκρουσε πέναλτι στο 92'!

Το ματς

Το παιχνίδι δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν. Ειδικά οι Τούρκοι έπαιξαν αρκετό... ξύλο από την αρχή και ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο με κίτρινες κάρτες έναντι μιας του Ολυμπιακού.

Το μεγάλο πρόβλημα των Ερυθρολεύκων στο πρώτο μέρος ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης που εμφάνισαν στην άμυνα και τα ατομικά λάθη, που λίγο έλειψε να πληρώσουν.
Στο 14’ ο Σα έκανε γκάφα, καθώς προσπάθησε να γλιτώσει ένα κόρνερ, όμως έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μέσα στην περιοχή και οι αμυντικοί του Ολυμπιακού απομάκρυναν με το ζόρι σε κόρνερ έπειτα από διαδοχικές προσπάθειες των Τούρκων.

Στο 18’ ο Σεμέδο έχασε την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο, με τον Μεριά να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Ρομπίνιο πριν πατήσει περιοχή, ενώ στο 37’ ο Σα έκανε κακή εκτίμηση έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κριβελί πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.


Στον επιθετικό τομέα, οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να βγάλουν συνεργασίες, αλλά δεν διέθεταν την απαραίτητη φαντασία στην τελική πάσα για να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα.
Στο 11’ ο Γκιουνόκ μπλόκαρε το πλασέ του Γκιλιέρμε, ενώ στο 22’ ο Τσιμίκας έβγαλε ωραία σέντρα, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά και ο Ποντένσε δεν πρόλαβε να σκοράρει από κοντά προτού απομακρύνει η άμυνα.
Στο 38’ ο Γκιλιέρμε έκανε άσχημη προβολή και σούταρε άουτ, όντας σε πλεονεκτική θέση από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, που είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματιέ Βαλμπουενά.
Στο 51’ ο Γάλλος ξεκίνησε την αντεπίθεση και πάσαρε στον Ποντένσε, που πλάσαρε αναιμικά στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ, όμως στο 53’ ο Μασούρας δεν αστόχησε. Έπειτα από όμορφη προσποίηση και σέντρα ακριβείας του Βαλμπουενά, ο Έλληνας άσος έκανε το για τον Ολυμπιακό με ωραία κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι!

Ο Βαλμπουενά δημιούργησε ακόμα μια σημαντική ευκαιρία στο 61’, τροφοδοτώντας τον Ποντένσε, ο οποίος σούταρε με το αριστερό και ο Γκιουνόκ μπλόκαρε.

Μετά το 65’ ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στη Μπασακσεχίρ, η οποία πίεσε ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.
Ο Ζοσέ Σα, όμως, δήλωσε «παρών» και έκανε μεγάλη απόκρουση στο 71’ σε σουτ του Βίστσα με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Όλα έδειχναν να έχουν κριθεί όταν η Μπασακσεχίρ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Καχβετσί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80’, όμως το ματς είχε δραματικό φινάλε.
Ο Μπρούνο, που είχε μπει ως ως αλλαγή αντί του Μασούρα, παραχώρησε πέναλτι για χέρι στις καθυστερήσεις.
Ωστόσο, ο Σα απέτρεψε την ισοφάριση στο 92’, αποκρούοντας με εντυπωσιακό τρόπο την εκτέλεση του Βίστσα και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό!