GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άλλα 100 φορτηγά με οπλισμό και υλικά από τις ΗΠΑ για τους Κούρδους της Συρίας

Ενώ του Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας έλαβε απόφαση για την εισβολή του τουρκιού στρατού στη Β. Συρία, ονομάζοντας...




Ενώ του Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας έλαβε απόφαση για την εισβολή του τουρκιού στρατού στη Β. Συρία, ονομάζοντας μάλιστα την επιχείρηση "Διάδρομος Ειρήνης", για να ακυρώσει έτσι τον "Κουρδικό Διάδρομο" που καθιερώθηκε διεθνώς, και ενώ τα τουρκικά στρατεύματα συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Συρία, στις περιοχές από τις οποίες θα γίνει η εισβολή, χθες το βράδυ ο Συνασπισμός των χωρών που αντιμάχονται το Ι.Κ., επικεφαλής των οποίων είναι οι ΗΠΑ, έστειλε άλλα 100 φορτηγά με εξοπλισμό, όπλα, πυρομαχικά και υλικά, στους Κούρδους της Β. Συρίας.

Συγκεκριμένα, τα φορτηγά έχουν προορισμό τις πόλεις Κομπάνι και Ayn Issa, όπου εδρεύουν σχηματισμοί των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, ραχοκοκκαλιά των οποίων είναι οι Κούρδοι του YPG.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των φορτηγών με όπλα και πυορμαχικά που έχουν στείλει στους Κούρδους οι ΗΠΑ, είναι πολλές χιλιάδες, ενώ ο Ερντογάν σε προχθεσινή του ομιλία έκανε λόγω για πάνω από δέκα χιλιάδες φορτηγά που παρδίδεται δωρεάν στους Κούρδους.

.