GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ – Κάνει πίσω ο Τραμπ: «Δεν εξετάζω κυρώσεις κατά της Τουρκίας!» – «Κυριαρχικό δικαίωμα η αγορά των S-400»

Απέρριψε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των S-400 ο Ν.Τραμπ με δηλώσεις που έκανε πριν λίγο. ...





Απέρριψε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των S-400 ο Ν.Τραμπ με δηλώσεις που έκανε πριν λίγο.

Είναι προφανές πως ο Ν.Τραμπ δεν συμμερίζεται την άποψη του State Department για "επιλογή κυρώσεων από μια ευρεία γκάμα επιλογών" .
Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε ένα σκληρο μπρα ντε φερ Τραμπ-Κογκρέσου.

Παρά την αρχική εχθρική στάση απέναντι στην κίνηση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, ο Ντόναλντ Τραμπ "έριξε" τους τόνους, παραδεχόμενος ότι η απόκτησή των S-400 είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας και διαβεβαιώνοντας τον Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν θα μπει στο στόχαστρο κυρώσεων για τη συμφωνία με τη Ρωσία.

Nωρίτερα είχε προηγηθεί η οργή Ερντογάν για το «μπλόκο» στα F-35 ο οποίος τόνισε πως "δεν θα μείνουν υγιείς οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ".

Τη «δυσφορία» του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, εξέφρασε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk, η δήλωση αυτή έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ερντογάν με τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλο του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με τα θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Και τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν – Μπόλτον για τα F-35

Τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για την απόφαση των ΗΠΑ για τα F35 εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

Σε ανακοίνωση του το προεδρικό στην Άγκυρα αναφέρει ότι «εκφράστηκε η αντίδρασή μας προς αυτήν την απόφαση, η οποία δεν συνάδει με τις προηγούμενες δηλώσεις των προέδρων των δύο χωρών.
Τονίστηκε επίσης ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ δεν μπορούν να προχωρήσουν σωστά όταν υπάρχουν μονομερείς επιβολές».


.